Widget Recent Post No.

Ακόμα καλύτερα Νέα: Πεύκο 6 Οκτωβρίου


 Λίγα , αλλά απρόσμενα καλά νέα σήμερα... 

Μιλώντας με τον Δημήτρη απο την Εύβοια μου είπε ότι στο νησί σήμερα το μύνημα της ζυγαριάς έδωσε +3000 γραμμάρια, δηλαδή 3 κιλά σύνολο. Είναι γεγονός πως παντού πάει καλά το πεύκο αυτή τη στιγμή. Ξέραμε για ανόδους του 1-2 κιλά, αλλά τα μελίσσια κάνουν το θαύμα τους αυτή τη στιγμή. Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα μελίσσια εκεί βρίσκονται, αλλά όσοι κατάφεραν να κρατήσουν δυνατά μελίσσια, και μπήκαν στη νομή φρέσκα και ορεξάτα, θα κάνουν το θαύμα τους.

Το δεύτερο βάρεμα του πεύκο δίνει τόσο μέλι αυτή τη στιγμή για 2 λόγους

1. Έχει τις τελειες καιρικές συνθήκες. Δηλαδή έβρεξε καλά, και ανέβηκε η θερμοκρασία. Υγρασία , ζέστη και καλά ποτισμένο έδαφος είναι οι καλύτερες συνθήκες. Τα δέντρα ανεβάζουν χυμούς και ταυτόχρονα οι μέλισσες συλλέγουν περισσότερες ώρες.

2. Οι εργάτες που δίνουν το μέλι στα πεύκα έχουν το μεγαλύτερο μέγεθος απο όλο το χρόνο. Πχ την Άνοιξη ειναι πάρα πολύ μικρά αυτά τα εντομάκια, ενώ τον Οκτώμβρη φτάνουν στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξης τους.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΡΕΙΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑ

Οι μελισσοκόμοι προβλέπουν πάρτυ και φέτος. Όπου ανοίγει το ρείκι τωρα λόγω της βροχής πάει εξαιρετικά. Βασικά ότι ανοίξει απο άνθος τωρα δίνει, επειδή είναι τέλειες οι καιρικές συνθήκες. Να δούμε για πόσο ακόμη θα συνεχιστεί αυτό το όμορφο πράγμα που ζουμε εμείς οι μελισσοκόμοι τωρα..

Αυτά τα λίγα νέα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια