Widget Recent Post No.

Νέα απο το πεύκο και τα μελίσσια 30 Σεπτεμβρίου



Πάμε για μια συντομη ενημέρωση απο τα μελισσάκια
Πολλοί μας ρωτούν τι γίνετε στα πεύκα της Εύβοιας. Πολλοί μελισσοκόμοι μπήκαν μέσα στα δάση, όμως όπως φαίνεται δεν ξεκίνησε ακόμα. Ήδη αρκετοί μελισσοκόμοι ξεφορτώνουν μελίσσια στο πεύκο για το δεύτερο βάρεμα, που θεωρείτε η πιο σίγουρη νομή για συλλογή μελιού. 

Μιλήσαμε με το Δημήτρη ο οποίος είναι ντόπιος στη Περιοχή στην Εύβοια, και μας είπε τα εξής 
" Σήμερα τριγησα τα μελίσσια τελικά. Δεν βλέπω να έχει ξεκινήσει το πεύκο. Ζυγαριά φίλου σε καλό μελισσι έδωσε 350γρ στο μαρούλι". 

Απο άλλους φίλους που μιλήσαμε λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, η νομή έχει κόψει και τα νούμερα που ακόμε για τις ζυγαριές κυμαίνονται εκεί γύρω. Τωρα βέβαια μπάινει στο παιχνίδι και το ρείκι. Όπου έχει μπουμπούκι που ανοίγει τωρα μετά τη βροχή, θα δώσει πάρα πολύ. Το ρείκι όταν ποτιστεί καλά τα πάει εξαιρετικά. Φέτος δεν φαίνεται να έχουν φοβερό ενδιαφέρον οι μελισσοκόμοι, μιας και πολλοί έχουν ακόμη απούλητο το μέλι απο πέριση. Το ρείκι πέριση έδωσε ρεσιτάλ. Έδωσαν μέλι και οι πέτρες.

Επίσης κάτι πολύ ενδιαφέρον που μας είπε ο Δημήτρης
"Βάζουν πολλές γυρες και ρίχνουν Γόννους".

Σήμερα ημουν στα μελίσσια..
Ειμαι πολύ χαρούμενος γιατι εδώ οι βροχές βοήθησαν να πρασινήσει ο τόπος. Μέσα σε λίγες ημέρες άρχισαν τα μελισσάκια να παίρνουν μπρός. Όλα τα κτήματα έγιναν πράσινα



Τα μελισσάκια ρίχνουν γόνους, και αυτή τη στιγμή τα προετοιμάζουμε για το ξεχειμώνιασμα....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια