Widget Recent Post No.

Νέα απο το Πεύκο: Απο εδω και στο εξής για 15 ημέρες θα δίνει μέλι.... Γράφει επαγγελματίας μελισσοκόμος


Σας παραθέτω ακριβώς τα λόγια του Επαγγελματία μελισσοκόμου Βασίλη, ο οποίος φορτώνει σήμερα τα μελίσσια για το πεύκο της Εύβοιας:

Η κατάσταση ηταν απελπιστική πρίν τις βροχές.. Τωρα με το Νοτιά στη Βόρεια Εύβοια, έδωσε 1 κιλό χθές το πρωί, και τωρα με 2 φίλους που έχουν 2 ζυγαριές έδωσε 2 κιλά σε μια ημέρα. Δηλαδή απο εδω και στο εξής για 15 ημέρες θα ειναι ο θετικός καιρός για μέλι. Γιατι μεχρι τωρα δε πήγαμε καλά... Πήρα να σε ενημερώσω γιατί είμαι σίγουρος 100%. Θα πάω μελίσσια με 3.5 γόνους, με 7-8-9 πλαίσια. 

Αυτά ισχύουν για τη Βόρεια Εύβοια. Μέχρι τωρα ουτε η Χαλκιδική ούτε η Θάσσος έδιναν, ηταν δύσκολα τα πράγματα. Παίζανε 300 γραμμάρια, 400 γραμμάρια και μείων. Καταλαβαίνεις. Εγώ σήμερα ετοιμάζω τα μελίσσια για το πεύκο. Φορτώνω 50 , 4.30 το πρωί, και θα πάρω άλλα 30 για να βάλω συνολο καμιά  80 μελίσσακια. 

Φίλε μου η κατάσταση ήταν απελπιστική. Πρίν 10 μέρες ταίζαμε. Περιττό να σου πω τι γινόταν πρίν βρέξει, στη Λάρισα. Τα καημενάκια δεν ήξεραν τι να βρούν. Κάναν βολτες μεσα στα περιβόλια, σε σάπια αχλάδια, σε καρπουζόφλουδες., δηλαδή καταλαβαίνεις. Ήταν δύσκολη η κατάσταση, γενικότερα φέτος ηταν δύσκολα. Γι αυτό πήρα να σε ενημερώσω, θα ξανα μιλήσουμε

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια