Widget Recent Post No.

Το «Θαύμα» όταν τρώς μια κουταλιά Ελληνική γύρη: Περισσότερη πρωτείνη και απο το κρέας, μια διατροφική βόμβα!!!



Η ΓΥΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ! Λειτουργεί ως μια άκρως βιολογική ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ βελτιώνοντας την υγεία του οργανισμού, καθώς και στη σωματική και ψυχική του υγεία.

Σε μια πρόσφατη έρευνα, αποδείχθηκε περίτρανα η τεράστια υπεροχή της στην παρουσιά των βασικών αμινοξέων, και σε ποσότητες πολύ μεγαλύτερες απο το κρέας. Θεωρείτε ως μια πηγή φυτικής πρωτείνης, με το πιο πλήρες προφίλ αμινοξέων, όπως μόνο η μέλισσα έχει μάθει να συλλέγει. Η ένταξη της στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου αποφέρει απίστευτα αποτελέσματα. 

Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η υπεροχή της γύρης συγκριτικά με άλλα τρόφιμα όσον αφορά την περιεκτικότητα σε αμινοξέα.



Η γύρη είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και μεταλλικά στοιχεία. Η ισορροπία των αμινοξέων (22) είναι καθοριστικός παράγοντας της διατροφικής αξίας της γύρης (Ιannuzzi,1993b). Περιέχει πάνω από 5.000 ένζυμα και συνένζυμα απαραίτητα για το μεταβολισμό των τροφών και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από το πεπτικό σύστημα (Pollen Company,1981). Περιέχει αντιβιοτικές και βακτηριοστατικές ουσίες, καθώς και φυτικές ορμόνες που ρυθμίζουν τη φυσιολογική έκκριση των ενδοκρινών αδένων. Αν συγκρίνουμε την περιεκτικότητα της γύρης σε αμινοξέα με την αντίστοιχη του βοδινού κρέατος, των αυγών ή του τυριού, θα διαπιστώσουμε ότι σε ίσο βάρος η γύρη είναι 5-7 φορές πιο πλούσια από αυτές τις τροφές που φημίζονται για τη διατροφική τους αξία.



Η γύρη περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της σεξουαλικής υγείας. Αποτελεί σύμβολο της γονιμότητας και της υγείας! Προέρχεται απο λουλούδια, και είναι ένα απο τα πιο αγνά προιόντα της μητέρας φύσης!

Οι φυσικά ισορροπημένες ποσότητες βιταμινών ιχνοστοιχείων και αμινοξέων που περιέχει προσδίδουν στον άνθρωπο την ισορροπία και την αρμονία των φυσικών ικανοτήτων, εξυψώνουν το ηθικό και μειώνουν τη νευρικότητα. Η χρήση της γύρης επέφερε καταπληκτικά αποτελέσματα κατά της ημικρανίας, στη μείωση ή επαναφορά της όρεξης στην αδυναμία, ενώ συμβάλλει και στη μακροζωία.



Στη βιβλιογραφία αναφέρονται πάρα πολλά παραδείγματα αποτελεσματικής χρήσης της γύρης όπως: αναιμία, πάρκινσον, προστατίτιδα, αιμορροίδες, χρόνια ηπατίτιδα, δυσκοιλιότητα, διάρροια, εντερίτιδες.

Η σύνθεση της, όπως του μελιού και του βασιλικού πολτού, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Οι αναλύσεις δείχνουν ότι περιέχει μια τεράστια ποσότητα από αζωτούχα υλικά με τη μορφή πρωτεϊνών, ανόργανων αλάτων και βιταμινών. Περιέχει ακόμη όλα τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ, τα οποία ο οργανισμός μας δεν είναι σε θέση να συνθέσει, και μάλιστα με τη γύρη τα λαμβάνει από φυσική πηγή, που είναι προτιμότερο από τις συνθετικές φόρμουλες. Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι ότι, η μέλισσα από τη φύση της γνωρίζει να επιλέγει γύρες πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, αγνοώντας τις φτωχές σε περιεκτικότητα. Αν υποτεθεί ότι στο διαιτολόγιο μας υπήρχε μόνον η γύρη για την πρόσληψη αμινοξέων, ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΤΙ Η ΓΥΡΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ 15ΓΡ (Ανάλογα με την ηλικία και τις ειδικές συνθήκες – αθλητισμός, κόπωση κλπ – μπορεί να αυξηθεί ως τα 35γρ).



ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ: Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β και αρκετή βιταμίνη C. Περιέχει ακόμη καρετεινοειδή που μετασχηματίζονται σε βιταμίνη Α από τον οργανισμό, καθώς και βιταμίνη Ε. Επίσης στη γύρη υπάρχει μία ουσία η ρουτίνη, η οποία ενισχύει την αντίσταση ολόκληρου του συστήματος του κυκλοφοριακού ως και το επίπεδο των τριχοειδών αγγείων. Η εργαστηριακή έρευνα έδειξε ότι η ελαστικότητα των αγγείων μπορεί να ΑΥΞΗΘΕΙ ΩΣ ΚΑΙ 76% ΜΕ ΔΟΣΗ ΤΩΝ 3γρ. Ταυτόχρονα η ίδια ουσία σε περιπτώσεις αιμορραγίας επιταχύνει το πήξιμο του αίματος, και μετριάζει το ρυθμό της καρδιάς.



ΖΑΧΑΡΑ: Περιέχει από 10 – 15% φρουκτόζη και γλυκόζη

ΕΝΖΥΜΑ: Περιέχει φωσφατάση, αμυλάση, ιμβερτάση και άλλα ένζυμα τα οποία παίζουν καταλυτικό ρόλο σε πολλές βιοχημικές αντιδράσεις που γίνονται στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η ΓΥΡΗ ΣΑΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: ‘Eχει αποδειχθεί εργαστηριακά ότι είναι ιδιαίτερα δραστική σε ορισμένες καλλιέργειες μικροβίων.Περιέχει μία αντιβιοτική ουσία παρόμοια με τη πενικιλίνη και επιδεικνύει βακτηριοστατική και βακτηριοκτόνα δράση σε συγκεκριμένα μικρόβια (όπως π.χ. η σαλμονέλα)

Η ΓΥΡΗ ΣΑΝ ΑΥΞΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: Δυναμώνει και τονώνει, δίνοντας ταυτόχρονα στον οργανισμό τη δυνατότητα να αναπτυχθεί περισσότερο.

Συνοπτικά, η γύρη μελισσών είναι μια εξαιρετικά ισχυρή τροφή με αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τις φλεγμονές, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και πολλά ακόμη. Για τον λόγο αυτό, αξίζει να την ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Αν η μέλισσα εξαφανιστεί από τη Γη, τότε θα έμεναν στον άνθρωπο μόνο 4 χρόνια ζωής!
Η φράση αποδίδεται στον Αϊνστάιν.

Και μην ξεχνάτε... Η γύρη των μελισσών με τη σωστή διατροφή ενισχύει τη καλή λειτουργία του οργανισμού, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυτό συμβάλλει στη «θεραπεία» του σώματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια