Widget Recent Post No.

Νέοι τρόποι απολέπισης



Σερφάροντας στο διαδίκτυο , διάβασα αυτήν την "μαρτυρία" συνάδελφοι. Δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτή η μέθοδος (απολέπιση με πιστολάκι θερμού αέρα) είναι αποτελεσματική , ούτε αν είναι σε θέση να αντικαταστήσει τα καλοπληρωμένα μαχαίρια και τους πάγκους απολεπισμού. Όμως σύμφωνα με την εμπειρία κάποιων συναδέλφων μας όλα μπορούν να ανατραπούν κάποιες φορές...


Αρκετές φορές το έχω σκεφτεί ... Γιατί να μην γίνεται η απολέπιση με κάποιον τέτοιου είδους τρόπο και το μόνο συμπέρασμα που έχω καταλήξει είναι πως κάποιοι έχουν επενδύσει σε πάγκους απολέπισης χτενάκια μαχαίρια ατμού ή ηλεκτρικά κλπ κλπ κι επίσης στην κατεστημένη νοοτροπία του "εγώ έτσι έμαθα και κάνω τη δουλειά μου". Βέβαια επειδή πιστεύω πως η μελισσοκομία είναι ένα συνεχές πείραμα χωρίς τέλος, και σαν νέος μελισσοκόμος μη δεσμευμένος από καμιά νοοτροπία παρελθόντος, όλα για εμένα είναι καλοδεχούμενα μέχρι τεκμηρίωσης της αντίθεσης του οποιουδήποτε.

Βέβαια αντί για πιστολάκι μαλλιών θα μπορούσε να υπάρξει ένα επαγγελματικό μπιστόλι θερμού αέρα με ένα πλατύ στόμιο για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα. Όμως για ιδέα το βρίσκω αρκετά προχωρημένη αφού: 1) Επιστρέφουμε στα μελισσάκια μας και το κερί της απολέπισης για να να το χρησιμοποιήσουν 2) Δεν χρειαζόμαστε εργαλεία απολεπισμού, ούτε σκάφες, ούτε στίφτες, ούτε περιττό χρόνο Τα συμπεράσματα δικά σας. Όπως και οι παρατηρήσεις..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια