Widget Recent Post No.

Πατέντα: Αυτοσχέδιος εξωτερικός τροφοδότης για σιρόπι!!!!



Πολλοί οι τρόποι τροφοδότησης των μελισσών μας , σήμερα όμως θα σας παρουσιάσω έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο. Εύκολος , πρακτικός αλλά κυρίως οικονομικός!!!!!!!

Ένας φίλος του blog μας έστειλε την πατέντα του και αποφάσισα να την παρουσιάσω σε όλους τους αναγνώστες μιας και πιστεύω οτι θα αρέσει σε πολλούς!!!

Πολλοί μελισσοκόμοι λατρεύουν τους εξωτερικούς τροφοδότες , μιας και ειναι γρήγοροι στην τοποθέτηση τους ενώ δεν χρειάζεται καν να ανοίξουμε  τις κυψέλες μας.  Τους βάζουμε στην είσοδο της κυψέλης , και φύγαμε!!! Ούτε καπνός ούτε καμιά αναστάτωση στις κοπελιές...

Εγώ οφείλω να ομολογήσω πως είναι από τους  πιο εύκολους τρόπους τροφοδοσίας που έχω δει...

Βέβαια αξίζει να αναφερθεί οτι με τους εξωτερικούς τροφοδότες είναι πιο επίφοβο το φαινόμενο της λεηλασίας.  Ο φίλος μας όμως τα έχει μελετήσει όλα!!! Θα δειτε στη συνέχεια τι πατέντα έκανε...

 Το μονο που θα χρειαστεί να αγοράσουμε είναι αυτό......




Ειδικά προσαρμοσμένο για να ταιριάζει στο πώμα κάθε μπουκαλιού , μπορούμε να μετατρέψουμε οποιοδήποτε μπουκάλι έχουμε στο σπίτι σε εξωτερικό τροφοδότη για τις μέλισσες μας!!!!! Εντυπωσιακό???

Ναι τόσο απλό!!! Βιδώνουμε αυτό το πραγματάκι σαν καπάκι στο μπουκάλι μας και έπειτα είναι έτοιμος ο μικρός η μεγάλος τροφοδότης μας!!!!

Όπως καταλαβαίνουμε ο καθένας μπορεί με αυτό το πραγματάκι να φτιάξει  τροφοδότη με οτι χωρητικότητα επιθυμεί αυτός εφόσον ταιριάζει και στα μικρά άλλα και στα μεγάλα μπουκάλια.

Ο τροφοδότης μας τοποθετείτε εύκολα στην κυψέλη  χωρίς το πορτάκι ,  μόνο που αυτή η τεχνική είναι λίγο επίφοβη για λεηλασία. Γι αυτο και κάποιος μελισσοκόμος εκανε το εξής.

Προσάρμοσε το ξύλινο πορτάκι της κυψέλης με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εφαρμόζει με ακρίβεια επάνω του ο τροφοδότης....






Και έτσι οι πιθανότητες λεηλασίας είναι απειροελάχιστες!!!!!!!!!!

Για να φτιάξετε και εσεις το πορτάκι ετσι ώστε να εφαρμόζει απόλυτα ο αυτοσχέδιος τροφοδότης σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις διαστάσεις...





Τα ειδικα προσαρμοσμένα ''καπάκια'' για τα μπουκάλια μας μπορούμε να τα παραγγείλουμε μέσω ebay σε τιμές πραγματικά εξευτελιστικές...... Με λιγότερο απο 50 λεπτά τον κάθε ένα!!!

Δείτε στο παρακάτω λινκ ... www.ebay.com η τιμή αναφέρεται σε σετ 10 τεμαχίων.

Νομίζω πως ειναι ένας πολύ οικονομικός τρόπος για να φτιάξουμε τους δικούς μας εξωτερικούς τροφοδότες και ελπίζω να σας άρεσε η σημερινή ανάρτηση!!!!

Την καλησπέρα μου!!!

Εξερευνώντας τον θαυμάσιο και εκπληκτικό κόσμο της μέλισσας

orinimelissa.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια