Widget Recent Post No.

Πως θα αυξήσω τα κέρδη απο τη μελισσοκομία, με λίγα μελίσσια!!

Σήμερα θα σας μιλήσω για το πως να αποκομίσετε κέρδη απο τη μελισσοκομία με λίγα μελίσσια. Σήμερα θα σας τα γράψω, ωμά όπως τα έχω στο μυαλό μου. Και πως τα έκανα πράξη. Εγώ εξασφάλισα ένα εισόδημα γύρω στα 800 ευρώ το μήνα με λιγότερα απο 50 μελίσσια.... Αν και μερικοί θα αντιδράσουν, μας περισσεύει. Εγώ θα πω την αλήθεια. Η μελισσοκομία είχε, εχει, και θα έχει κέρδη. Είναι η ελίτ της αγροτιάς όπως λένε στη πιάτσα!! Μπορεί κανείς να πουλά στη λιανική, εύκολα, και πολλά προιόντα... Μάλιστα μπορεί κάποιος να έχει πολλά κέρδη και απο λίγα μελίσσια. Δε χρειάζεται να έχεις γή, παρα μόνο να αφιερώσεις σκληρή δουλειά και αγάπη!!! 

ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ
Όλοι μα όλοι όταν ακούνε κέρδη απο τη μελισσοκομία, σκέφτονται το μέλι. Δεν είναι έτσι. Η μελισσοκομία δεν είναι μόνο μέλι. Εξάλλου το μυστικό της επιτυχίας είναι να μη πηγαίνεις με τους πολλούς. Προσωπικά μου είναι απίστευτα δύσκολο να πουλήσω μέλι στη λιανική, εφόσον σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον 1 μελισσοκόμος. Το ότι υπάρχουν πολλοί μελισσοκόμοι, δεν ειναι όμως απαραίτητα κακό. Περισσότερες μέλισσες στο περιβάλλον, το οικοσύστημα βοηθιέται σε μεγάλο βαθμό. Απλώς η αγορά αποκτά κορεσμό. Πολλοί πωλητές, μικρότερη ζήτηση (εδώ παίζει και η κρίση το ρόλο της). Το αποτέλεσμα για εμάς είναι ότι στη λιανική δεν φεύγει εύκολα το μέλι. Στη χονδρική φυσικά γίνεσαι σκλάβος στην ίδια σου την επιχείρηση.... Δεν το κατακρίνω. Αν κάποιος θέλει να δώσει το προιόν του δωρεάν μπορεί αν το κάνει. Ειναι καθαρά θέμα επιλογής.




ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ
Πως μπορεί κάποιος να βγάλει αξιόλογα χρήματα απο λίγα μελίσσια; Η απάντηση είναι με το μυαλό, και όχι με τα χέρια! Τα χέρια μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όλοι. Το μυαλό όχι! Αν και η εργατικότητα είναι όπλο, το μυαλό είναι οι σφαίρες! Και τα δύο μαζί γίνονται ένας θανατηφόρος συνδιασμός!

Και θα μου πεί κάποιος, για ρίξε μια ιδέα... Τι να κάνουμε, γιατί στη θεωρία καλά τα λές
Θα σας πω για να είμαι δίκαιος...
Όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί μελισσοκόμοι, ανοίγονται και νέες πόρτες. Όπως για παράδειγμα η παραγωγή βασιλισσών, παραφυάδων, ή και μελισσοδεμάτων. Έχουν ζήτηση. Αν το κυνηγήσει κάποιος τέρμα, θα έχει σίγουρα αποτέλεσμα. Η εξαγωγή προιόντων αποτελούσε ανέκαθεν μια καλή λύση. Αλλά θέλει λίγο περισσότερο κυνήγι, περισσότερα μελίσσια, και λίγη εμπορικότητα παραπάνω....

Άλλη ιδέα...  Σε πολλά τουριστικά μέρη, αμα γίνουν έξυπνες κινήσεις η πώληση προιόντων ειναι πιο εύκολη. Εκεί πιστεύω ότι υπάρχει και ένα αρκετά μεγάλο κενό. Ακόμη και επισκέψιμα μελισσοκομεία, που μπορεί κανείς να δεί απο κοντά κάποια πράγματα... Πρέπει κάποια στιγμή να προωθηθούν και τα άλλα προιόντα της μέλισσας. Πάρα πολλοί ψάχνουν γύρη, βασ. πολτό και δεν βρίσκουν, εφόσον οι περισσότεροι ασχολούνται μόνο με το μέλι.

Ο βασιλικός πολτός δεν ειναι σαν το μέλι, να συνδέεται με τον καιρό και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Το ιδιο και οι παραφυάδες. Με κατάλληλους χειρισμούς γίνονται κάθε χρόνο. Το ίδιο και η πρόπολη, που πωλείται ακόμα και 200 ευρώ το κιλό, ως βιολογικό προιόν. 

Και πάλι θα μου πεί κάποιος, δεν μας έδωσες καμία καινούργια ιδέα.... 
Σας έδωσα! Ο μελισσοκόμος δεν πρέπει να αφιερώνει χρόνο μόνο στις χειρονακτικές εργασίες. Αλλά και στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας του. Το θέμα δεν είναι να σας δώσω ψάρια έτοιμα, αλλά να μάθετε να ψαρεύετε. Όχι δεν είμαι κανένας σημαντικός άνθρωπος, ούτε έβγαλα εκατομμύρια. Απλώς νομίζω ότι με τα λίγα που έχω ζήσει, έστω και στο ελάχιστο βοήθησα να το δείτε και με μια διαφορετική ματιά....




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
    γεια σε όλους
    Ευχαριστώ πολύ τον Θεό που επανέφερε τον ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ στο δρόμο μου.
    Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες ή εάν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες, απλά επικοινωνήστε με αυτό το υπέροχο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ και θα λάβετε απόλυτη ικανοποίηση.
    Αυτή η σπουδαία γυναίκα μόλις με βοήθησε με ένα μικρό ποσό των 30.000 € και αυτό είναι υπεραρκετό για μένα.
    Είναι γυναίκα με καρδιά, χάρη σε αυτή την υπέροχη γυναίκα, μπόρεσα να αυξήσω το βιοτικό μου επίπεδο και το χρέος μου.
    Εάν χρειάζεστε ένα μικρό δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους και δεν θα απογοητευτείτε.
    Email: kikivas86@gmail.com
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Σημείωση
    Εάν δεν είστε από την Ελλάδα, παρακαλούμε απόσχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!