Widget Recent Post No.

Τεράστιο μελίσσι: Έψαξε στο δάσος και δείτε τι κρυβόταν μέσα στη κουφάλα του δέντρου....



Ο μελισσοκόμος Χρήστος Τσιακαρδόνης μας διηγείτε την περιπέτεια του. Το δίδαγμα απο την σημερινή ανάρτηση είναι ότι ο καθένας μας μπορεί να βρεί ένα τόσο μεγάλο μελίσσι, αρκεί να έχει υπομονή, και αγάπη προς τη μέλισσα. Πάμε να διαβάσουμε λοιπόν τη έζησε αυτός ο μελισσοκόμος, και να δούμε και ένα βιντεάκι που ετοιμάστηκε αποκλειστικά για εσάς...
Γράφει ο μελισσοκόμος Χρήστος...
Είχα πάει για δουλεία σε ένα σπίτι ηλικιωμένων και μου κάνανε παράπονα επειδή είχανε πολλά λουλούδια στην βεράντα και μαζευόταν μέλισσες με αποτέλεσμα να δημιουργείτε πρόβλημα. Όπως είπαν χαρακτηριστικά "φέτος παραέγινε το κακό με τις μέλισσες. Ο λόγος προφανώς είναι ότι ένα πολύ μεγάλο μελίσσι βρισκόταν πολύ κοντά. Για να καταλάβετε Δεν μπορούσανε να βγουν έξω στην αυλή, έτσι αποφάσισα μετά τη δουλειά να ψάξω, μήπως και το βρώ. Θα ήταν σίγουρα ένα πολύ μεγάλο μελίσσι.. Έτσι και έγινε λοιπόν. Ξεκίνησα να ψάχνω στα δέντρα γύρω, όμως την πρώτη ημέρα δεν βρήκα τίποτα.



Την επόμενη ημέρα, αναζητόντας βρήκα ένα ποτάμι, το οποίο το πήρα αντίθετα προς τα επάνω, και περίπου 200 μέτρα απο το σπίτι, ακουγόταν μέσα απο τη βλάστηση ένας περίεργος ήχος.



Εκείνη τη στιγμή βλέπω ένα δέντρο ήταν περίπου 8 μέτρα και στα δυο μέτρα υπηρχε μια μικρή τρύπα στην οποία πηγαινοερχόταν μελισσούλε. ήταν σίγουρο πως το είχα βρεί..

Στο δέντρο υπήρχε γύρω γύρο κισσός, και σε κάποια σημεία το δέντρο ήταν ξερό. Έκοψα τα ξερά κομμάτια, και για τότε εμφανίστηκε όλη η ζωή που υπήρχε στο εσωτερικό του δέντρου. Ήταν όλο κούφιο και υπήρχε ένα τεράστιο μελίσσι, με 7 τεράστιες κηρήθρες, οι οποίες ήταν περίπου διπλές απο ένα φυσιολογικό πλαίσιο. Το μελίσσι υπολογίζεται σε 14 πλαίσια πλυθησμό περίπου. Ευτυχώς μόλις το άνοιξα έπεσα κατευθείαν επάνω στους γόνους, και η μετάγγιση έγινε πολύ εύκολα. Μέσα υπήρχαν 3 γόνοι απο ακρη σε άκρη, πολλά μέλια και γύρες. Το μελίσσι ήταν υγιέστατο, και μαζεύτηκε με μεγάλη επιτυχία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια