Widget Recent Post No.

Νέα απο το Πεύκο τις ανθοφορίες και τα μελίσσια μας 2 Σεπτεμβρίου!!!



Επιστρέφουμε με τα νέα της ημέρας!
Εδώ σε αυτή την ανάρτηση γράφουμε ότι συμβαίνει αυτή τη περίοδο!

Πάμε λοιπόν....
Απο πεύκο μεριά έχουμε σκαμπανευάσματα. Στην Εύβοια οι περισσότερες περιοχές κινούνται στο μισόκιλο περίπου κατα μέσο όρο. Οι μελισσοκόμοι θεωρούν ότι έστω και τέτοια νούμερα, είναι πολύ σημαντικά, έτσι ωστε να κρατηθούν τα μελίσσια μέχρι το δεύτερο βάρεμα. Δηλαδή τη περίοδο που θα ΠΑΡΕΙ ΜΕΛΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ. Το δεύτερο βάρεμα του πεύκου θεωρείτε η καλύτερη εποχή συλλογής μελιού για όλη την ελλάδα. Στην εύβοια μπαίνουν δεκάδες χιλιάδες μελίσσια, και κατακλύζουν τις περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας. Σήμερα 2 Σεπτεμρβίου, η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει σιγά σιγά... Αυτό είναι πολύ καλό σημάδι...


Πολλοί μελισσοκόμοι βγαίνουν απο τα πεύκα με στόχο να γονέψουν τα μελίσσια...
Όπως έχουμε πεί για να πάρουμε μέλι στο πεύκο πρέπει να πάμε καλά γονεμένα μελίσσια. Συνήθως και 6άρια μελίσσια τα πάνε εξαιρετικά, μιας και η νομή αυτή δίνει μέλι απλόχερα.

Στην Τρίπολη το Πεύκο, όπως μας ενημερώνει ο Παναγιώτης καθημερινά δεν δουλεύει. Δεν πάει καλά, οπότε δεν έχω να σας γράψω κάτι νεότερο.



Πάμε τώρα στις ζυγαριές του Δημήτρη, ο οποίος είναι ντόπιος μελισσοκόμος και έχει μελίσσια σε αρκετές τοποθεσίες...

ΠΕΎΚΟ ΖΥΓΑΡΙΕΣ

1η ζυγαριά ΕΥΒΟΙΑ (Περιοχή Μαρούλι)
+160 ΣΗΜΕΡΑ
+210 ΧΘΕΣ

2η ζυγαριά ΕΥΒΟΙΑ (Περιοχή Ελληνικά)
+30 ΣΗΜΕΡΑ
-30 ΧΘΕΣ

3η ζυγαριά ΕΥΒΟΙΑ (Περιοχή Κεχριές)
+800 ΣΗΜΕΡΑ
+400 ΧΘΕΣ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Είναι φανερό ότι απο τα μυνήματα που μας στέλνει ο Δημήτρης υπάρχει μικρή βελτίωση σήμερα. Είναι βέβαια σίγουρο ότι όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, και πέφτει η θερμοκρασία, τα μελίσσια πετάνε καλύτερα, και δουλεύουν το μελίτωμα περισσότερο.

Γενικά δεν περιμένουμε μεγάλα νούμερα τωρα. Όσοι μελισσοκόμοι συνομιλούμε δεν ειναι ιδιαίτερα θετικοί. Όλοι πάνε με στόχο το δευτερο βάρεμα!


Συντομα θα έχουμε ενημέρωση και για το Ρείκι, αλλά και την ακονιζιά... Είναι φθινοπωρινά φυτά που μετά τις βροχές θα βοηθήσουν σημαντικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΣΣΟ
Όπως σας είπα αυτή η ανθοφορία αποτελεί πρώτη επιλογή τωρα. Δίνει γύρη και βοηθάει πολύ τα μελίσσια. Μου κάνει εντύπωση που παρότι δεν έβρεξε ακούγονται πολύ καλά νέα απο νωρίς φέτος. Για την πληροφορία να σας πω ότι δύσκολα δίνει μέλι για τρύγο, αλλά συνήθως δίνει συμπληρωματικά, πχ σε περιοχές που έχει και πεύκο ταυτόχρονα.



ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Σήμερα άνοιξα λεπτομερώς πολλά μελίσσια. Άρχισαν να γονεύουν, και μερικά ήδη πήραν φόρα... Αν και έχουμε έλλειψη σε γύρη και νέκταρ, τα μελισσάκια πήραν φόρα. Σήμερα τα ενισχύσαμε με γυρεόπιτες, και το σημαντικότερο κάναμε μια Μίνι θεραπεία για τη βαρρόα με βιολογικές ταινίες οξαλικού οξέος. Έτσι ώστε να μπούμε καθαροί στο φθινόπωρο...

Αυτά τα λίγα νέα για σήμερα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια