Widget Recent Post No.

Νέα απο τα μελίσσια 13 Σεπτεμβρίου: Νέα δεδομένα στο παιχνίδι...



Επανερχόμαστε με τα σημερινά νέα.
Μιλώντας με μελισσοκόμους, δεν ειναι ευχαριστημένοι σήμερα. Αέρας τις τελευταίες ημέρες δεν αφήνει τα μελίσσια να δουλέψουν. Όπως μου είπε ο μελισσοκόμος Χρήστος που έχει πολλά μελίσσια στο Προκόπι και στο Μαρούλι στην Εύβοια, σκοπεύει να τρυγήσει έστω και 3-4 πλαίσια ανα μελίσσι. Έχει που κλείνει ένα μήνα στο νησί, και τα μελίσσια δεν τα πήγαν τόσο καλά. Γενικά για το δεύτερο βάρεμα δεν ηταν πολύ αισιόδοξος, και τον έχει ανησυχήσει πολύ αυτός ο συνεχόμενος αέρας αυτές τις μέρες.




Σήμερα έχουμε δεδομένα απο 3 διαφορετικές ζυγαριές. Βλέπουμε ότι όλες φτάνουν μέχρι μισό κιλό, και όχι παραπάνω. Παρόμοια εικόνα έχουμε και σε πολλές άλλες περιοχές οπως βλέπω και συνομιλώ με μελισσοκόμος.

Το δεύτερο βάρεμα υπολογίζεται μετά τις 15-20 Σεπτεμβρίου, και αυτή τη στιγμή είναι ο αέρας που δεν αφήνει να δουλέψουν τα μελίσσια.

Σήμερα
 ζυγαρια Περιοχή Κεχριές +90 γραμμάρια
2η ζυγαριά Περιοχή Μαρούλι +480 γραμμάρια
 ζυγαρια Περιοχή Μαρούλι +530 γραμμάρια

ΧΘΕΣ
 ζυγαρια Περιοχή Κεχριές +100 γραμμάρια
2η ζυγαριά Περιοχή Μαρούλι +250 γραμμάρια
 ζυγαρια Περιοχή Μαρούλι +400 γραμμάρια


O KΑΙΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ
Τουλάχιστον 7 ημέρες την ερχόμενη βδομάδα, θα ειναι ασταμάτητος ο αέρας απο το αιγαίο σύμφωνα με δεδομένα του meteo. Ο άνεμος που δίνουν τα προγνωστικά είναι ξηρός και δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση την μελίτοσυλλογή. Αυτό δείχνουν και οι ζυγαριές. Δείτε ένα παράδειγμα απο τους ανέμους οι οποίοι ειναι Βορεινοί

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια