Widget Recent Post No.

Νέα από τις ανθοφοριες και τα πεύκα 10 Σεπτεμβρίου


Πάμε και στα τελευταία νέα από τις ζυγαριές....
Τα πράγματα για χθες εξελίχθηκαν αρκετά καλά. Παρόλο ότι είχε αέρα τα μελίσσια φαίνεται να δούλεψαν αρκετά καλύτερα. Ο Δημήτρης που μας ενημερώνει από την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια μου είπε ότι είχαμε ανατροπή . Φυσικά προς το καλύτερο.

Συγκεκριμένα ...
1η ζυγαριά περιοχή Κεχριές 
+1200 γραμμάρια

2η ζυγαριά περιοχή Μαρούλι
 +250 γραμμάρια 




Φαίνεται πως στην Εύβοια το δεύτερο βαρεμα θα πάει λίγο νωρίτερα , και ότι οι μελισσοκόμοι θα αρχίσουν να βάζουν μελίσσια πάλι. Γενικά τα πολλά μελίσσια από ότι ακούω θα μπουν γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου , όμως φέτος δεν είναι στάνταρ εφόσον βλέπετε ότι ορισμένες περιοχές δουλεύουν εξαιρετικά ακόμα και τώρα που είναι λίγο νωρίς .

Όπως διαβάσαμε και χθες στην ανάρτηση για τα πεύκα , για να αποδίδουν μέλι χρειάζονται υγρασια και μέτρια θερμοκρασία. Τα νησιά όπως πχ η Εύβοια ή Θάσος προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες εφόσον στάζουν από υγρασία. Αυτό που είναι που θέλουμε και εμείς για τη συλλογή.

Όσον αφορά το ρέικι είδη ετοιμάζονται μελισσοκόμοι για να πάνε. Εμάς πχ εδώ στο Αγρίνιο η περιοχή του βάλτου θεωρείτε ένα πολύ καλό μέρος που δίνει το φθινόπωρινο ρέικι - δυστυχώς δεν δίνει παντού. Η επιλογή τώρα είναι είτε πεύκο είτε ρέικι. Γιατί δύσκολα θα τα βρεις και τα δύο στο ίδιο μέρος.

Πολλοί είναι στο κισσό για γονεμα. Και αυτή πολύ καλή επιλογή . 

Αυτά τα λίγα νέα για σήμερα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια