Widget Recent Post No.

Θεραπεία βαρρόα με μυρμηκικό οξύ: Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά! ΜέθοδοςΟι πρώτες διαπιστώσεις του Μόσχου Ντιώνια με το μυρμηκικό οξύ είναι εντυπωσιακές! Σήμερα ο μεγάλος - επαγγελματίας μελισσοκόμος μοιράζεται μαζί μας μια μέθοδο με την οποία μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη βαρρόα πολύ αποτελεσματικά, και εντελώς βιολογικά. Οι μεγάλοι ερευνητές έχουν πεί εδώ και χρόνια ότι τα οργανικά οξέα είναι το μέλλον της μελισσοκομίας, και ο Μόσχος κάνει ένα μεγάλο βήμα το οποίο πιστεύω θα αλλάξει ριζικά πολλά πράγματα. Ο Μόσχος εφάρμοσε ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, χρησιμοποιώντας Μυρμικικό οξύ και κατέγραψε όλα τα αποτελέσματα και τα νεκρά βαρρόα στον πάτο της κυψέλης. Επίσης παρατηρούσε για τυχών αναστάτωση απο τα μελίσσια και τις βασίλισσες, και θα τα μοιραστεί όλα μαζί μας...

Μέθοδος: Βάζουμε νερό σε μια λεκάνη και χύνουμε σιγά σιγά το μυρμηκικό φορώντας μάσκα και γάντια και σε εξωτερικό χώρο ώστε να πετύχουμε πυκνότητα 50%. Δηλαδή Στο 1 λίτρο 64% προσθέτουμε 300 γρ νερό και έτσι έχουμε μυρμηκικό 50%. Με αυτήν την πυκνότητα δεν έχουμε θέμα βασιλισσών και η παραμονή του μυρμηκικού μπορεί να διαρκέσει και ένα και δύο και τρεις μήνες χωρίς πρόβλημα. Για την θεραπεία στα μελίσσια: Βουτάμε μέσα κομμάτια απορροφητικού υλικού που συγκρατούν 60 έως 80 γρ (πχ μια μικρή λωρίδα απο απορροφητική πάνα baybilino 10 επί 10, αυτό δοκίμασε ο Μόσχος στα πειράματα του) και στη συνέχεια τα βάζουμε σε φορητό ψυγείο και μετά τα τοποθετούμε πάνω στα πλαίσια από ένα, σε κάθε μελίσσι. Το μελίσσι από πάνω κλειστό, δηλαδή όλες οι θήρες κλειστές. Κάθε τρεις η 5 μέρες ανανεώνουμε γιατί έχει εξατμιστεί. Δεν εφαρμόζουμε τη θεραπεία πάνω απο 14 ημέρες, δηλαδή συνολικά 3 περίπου επαναλήψεις.


Μυρμηκικό οξύ Βουλγαρίας 64% περίπου 5 ευρώ το λίτρο

Η πρώτη δοκιμή του Μόσχου με μυρμικικό οξύ:
Έγινε εφαρμογή σε τρία μελίσσια με 50, 70 και 100 ml με θερμοκρασία 33 βαθμούς επάνω στα πλαίσια σε κομμάτι Babylino. Η οροφή είναι καλυμμένη με νάιλον. Καμία ανησυχία στα μελίσσια. Αποτελέσματα μετά από 12 ώρες. Αυτό με τα 50 ml 40 βαρρόα αυτό με τα 70 ml 60 βαρρόα και αυτό με τα 100ml 80 βαρρόα. Νεκρές μέλισσες μηδέν. Μετά απο 17 ώρες άλλες 50 νεκρές βαρρόα σε κάθε μελίσσι. Η έρευνα συνεχίζεται.Θερμοκρασία 6.30 το πρωί 17 βαθμοί. Κατάσταση μελισσιού: 15αρι με 6 γόνους

Για να έχουμε αποτελεσματικότητα πρέπει να εξατμίζονται από 10 έως 30 γρ την ημέρα ανάλογα το μέγεθος του μελισσιού.Μια συνολική θεραπεία απαιτεί 200 γρ ανά μελίσσι.

26 ώρες μετά τη θεραπεία 300 νεκρά βαρρόα!!! (εικόνα 1)


 36 ώρες μετά περίπου 80 δεν φαίνονται όλες και δύο μέλισσες χωρίς φτερά και κάποιες βαρρόα νεαρές χρώματος γκρι (εικόνα 2)


42 ώρες μετά και από το πρωί μέχρι τώρα άλλες 80 καλά κρασιά


Τέλος πειράματος...
μετά από 48 ώρες συνολικά και από το μεσημέρι μέχρι τώρα μόνο 10. Επιθεώρηση μελισσιών απόψε και βασίλισσες υπάρχουν και προνύμφες και αυγά

Χρήσιμες ερωτήσεις απαντήσεις για τη θεραπεία με μυρμικικό οξύ:
1η Ερώτηση: Μόσχο αν εχουμε το κλασικο κηροπανο με 1- 2 ποντους κενο γυρω γυρω και το βαλουμε απο κατω δεν θα δουλεψει τοσο καλα;
Απάντάει ο Μόσχος Ντιώνιας: Πρέπει να είναι τελείως κλειστό αεροστεγανό

2η Ερώτηση: Μόσχο επανέλαβε αν θέλεις τον τρόπο που εβαλες το μυρμηγκικό οξύ
Απάντάει ο Μόσχος Ντιώνιας: Babylino 10 επί 10 και 100 ml μυρμηκικό 50% πάνω στα πλαίσια το μελίσσι κλειστό με νάιλον. θερμοκρασία 17 με 35.

 το α.π.θ. λεει για το μυρμηγκικο: Η επιτυχία εξαρτάται από την σωστή εξάτμιση γι΄αυτό προτείνεται ο έλεγχός της τις πρώτες ημέρες. Το καλοκαίρι ο ρυθμός αυτός είναι 15-20ml την ημέρα ενώ το φθινόπωρο 6-10ml. Χαμηλότερη εξάτμιση των 6ml μπορεί να μην έχει θετικά αποτελέσματα, ενώ μεγαλύτερη εξάτμιση θα πρέπει να περιοριστεί με την ρύθμιση της θρυαλλίδας. Η καταπολέμηση της βαρρόα θα πρέπει να γίνει το φθινόπωρο που υπάρχει ήδη σημαντική προσβολή και οι θερμοκρασίες δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές. Εάν έχετε μεγάλο ποσοστό προσβολής και περιμένετε μέχρι την άνοιξη τα μελίσσια θα ξεχειμωνιάσουν με ταλαιπωρημένες μέλισσες και πιθανόν θα έχετε μεγαλύτερες απώλειες. Επιπλέον σε προκαταρκτικές δοκιμές που έχουν γίνει στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας με τη χρήση του φορμικού οξέως δεν φαίνεται να έχει σημαντικά αποτελέσματα στον περιορισμό της βαρρόα εντός του γόνου, πράγμα που εφόσον ισχύει, θα σας υποχρεώσει σε μεγάλης διάρκειας επεμβάσεις την άνοιξη.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Μπορούμε να κανούμε χρήση μυρμιγκηκού οξή όταν βρισκόμαστε σε ανθοφορία,μελιτοφορια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠ0ΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΥΡΜΙΓΚΗΚΟΥ ΟΞΗ ΣΕ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ ,ΜΕΛΙΤΟΦΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!