Widget Recent Post No.

Νέα απο το Πεύκο σήμερα 30 Αυγούστου 2020!!!



Λοιπόν! Επανερχόμαστε με τα σημερινά νέα, και θα σας τα γράψω όσο πιο σύντομα...
"Σήμερα κλαίμε την μοίρα μας. 70 γραμμάρια και σήμερα, το ίδιο χάλια με τις προηγούμενες μέρες. Θα δούμε τώρα μεχρι 4-5 Σεπτεμβρίου αν αλλάξει κάτι, αλλιώς δρόμο. Για ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ολοι μου λενε θα τα πάρουν τα μελίσσια και θα τα κατεβάσουν στο κάμπο". Έτσι μας είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης απο τη Τρίπολη. Το μέρος που βρίσκετε βέβαια δεν είναι όπως στην Βόρεια Εύβοια, η στη Χαλκιδική. Το δάσος είναι μικρότερο, και ο καύσωνας λίγο πιο έντονος.


ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Όλοι οι μελισσοκόμοι μας μιλάνε για μικρά νούμερα.
Μιλώντας με το ΔΗΜΗΤΡΗ ντόπιο μελισσοκόμο της ΠΕΡΙΟΧΗΣ μας έδωσε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες σήμερα.
Ο δημήτρης όπως μου είπε προσωπικά " Στη Βόρεια Εύβοια έχω μελισσια στις περιοχές ελληνικά κεχριές και μαρουλι". Αποτελόύν περιοχές όπου μαζεύονται πολλοί μελισσοκόμοι.

1η ΖΥΓΑΡΙΑ 250 στην Περιοχή κεχριές
2η ΖΥΓΑΡΙΑ 350 στην Περιοχή μαρούλι
3η ΖΥΓΑΡΙΑ 150 στην περιοχή ελληνικά



ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Αγία Άννα -
Μαντουδι 
Προκοπι

Όπως λέει ο Δημήτρης:
"Πιστεύω λόγο ζέστης και υγρασίας που δεν το αφισαν να δωση καλά μια δυο μέρες τώρα. Για παράδειγμα πριν λίγες μέρες έδειξε κοντά στο κιλό και μετά τέρμα".

Όλοι οι παλιοί μελισσοκόμοι κάνουν λόγο για παρδαλό πεύκο. Αυτό σημαίνει ότι η άνοδος θα ειναι σταδιακή , και δεν θα υπάρχει κενό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Όλοι οι μελισσοκόμοι βλέπουν πεσμένα νούμερα τις επόμενες ημέρες. Ότι άκουσα εγώ κυμαίνεται κάτω απο μισό κιλό αυτή τη στιγμή. Και για τις περιοχές που ακούγονται καλύτερα νέα, δεν δουλεύει τόσο καλά λόγω της έντονης ζέστης. Πιστεύω ότι μόλις πέσει η θερμοκρασία απο βδομάδα θα υπάρχει πολύ καλύτερη εικόνα για το πως κινήθηκε η νομή...

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ
Βρισκόμουν σε ταξίδι στην Ευρυτανία, μου έκανε εντύπωση ότι αρκετοί μελισσοκόμοι έχουν μελίσσια στα Έλατα. Φέτος ο έλατος είχε μια πολύ περίεργη εικόνα. Έδινε, μετά σταμάτησε, μετά ξανα έδινε. Και στην Τελική ήταν αρκετά καλύτερη χρονιά απο την περσινή.

Για τον πεύκο οι προβλέψεις είναι πολύ καλύτερες. Έβρεχε όταν ο εργάτης ήταν μικρός, υπάρχει πολύ βαμβακάδα, και όλοι λένε ότι θα αποζημειώσει την κατάσταση..
΄
Όπως μου είπε ο Δημήτρης όταν του είπα ότι εκοψε τις τελευταίες ημέρες, μου είπε ότι δεν ξεκίνησε και ποτέ. Δυστυχώς λίγες περιοχές έδιναν συνεχόμενα πάνω απο Κιλό.

Όπως και να έχει αρκετοί θα πάνε τα μελίσσια στο κάμπο για να γονέψουν σε ανθοφορίες. Η συνέχεια όμως σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια