Widget Recent Post No.

Νέα απο το Πεύκο και τα μελίσσια 28 Αυγούστου



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ
Το πεύκο δεν πάει και τόσο καλά. Οι μελισσοκόμοι κάνουν λόγω για μια παύση, μέχρι να φορτσάρει το δεύτερο και καλό βάρεμα. Εικόνα έχουμε αυτή τη στιγμή για την Εύβοια, όπου έκοψε απο χθές, και υπάρχουν μικροί ανόδοι. Είναι η πρώτη φορά που στην Εύβοια υπάρχει η ίδια εικόνα σε όλους. Εγώ ακούω για μικρές ανόδους απο μισό κιλό, και αλλού είναι και λιγότερο. Οι μελισσοκόμοι ζητούν απεγνωσμένα άνοδο στην υγρασία, και να κρατήσουν αυτοί οι άνοδοι, έστω και στο μισό κιλό μέχρι να ξεκινήσει το δεύτερο βάρεμα.


Μετά το πρώτο 15ημερο του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το μεγάλο πάρτυ για το πεύκο. Τότε υπολογίζουν να μπούν ακόμα περισσότερα μελίσσια. Για τη Βόρεια Κεντρική εύβοια ακούγονται ότι θα ξεκινήσει καλά απο 15-20. Επαγγελματίας που μίλησα χθές πιστεύει ότι θα πάει σίγουρα μετά τις 20 το καλό ξεκίνημα του πεύκου. Αυτό οφείλετε ότι στο δεύτερο βάρεμα εκδύεται μεγαλύτερο έντομο, το οποίο ρουφά περισσότερο χυμό απο το δέντρο και δίνει περισσότερο μέλι.

Όλοι κάνουν λόγο για παρδαλό πεύκο. Εξού και οι μικρές ανόδοι.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΡΥΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ
Δείτε φωτογραφίες απο τον Μελισσοκόμο Σάκη





ΤΡΥΓΟΣ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΠΡΙΝ 22 ΜΕΡΕΣ. ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΡΥΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΓΑΝΤΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΗΡΕΜΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΟΥΛΜΠΙΑΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.

Γράφει επαγγελματίας μελισσοκόμος απο την Τρίπολη... Ο φίλος μας Παναγιώτης
Χθές δεν ήταν καλή μέρα. Ο αέρας μας τα χαλάει όπως και σήμερα. Χθές ήταν-180. Σήμερα +100 . Μίλησα και με ένα άλλο παιδί. Το Γιώργο το Τσιγγανέ απο τη Λογγάστρα Λακωνίας (γνωστός επαγγελματίας μελισσοκόμος) που πήγε στα μελίσσια του, και λέει ότι απο δευτέρα πιστεύει θα ξεκιήνει δυνατα. Εχει αέρα και τότε θα ξεκινήσει η υγρασία. Ο φίλος δεν έχει ζυγαριά, το άλλαξε σήμερα το μελίσσι. Απο Δευτέρα που θα σταθεροποιηθεί ο καιρός βλέπει να ξεκινάει καλά.

ΡΕΙΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑ
Ακόμα είναι νωρίς. Χρειάζονται βροχές για να έχουμε ελπίδες. Όπως σας έγραψα και προχθές οι μελισσοκόμοι φέτος βλέπουν μέλλον όσον αφορά την ζήτηση του Μελιού. Πέριση πήγε εξαιρετικά. και αν όλα πάνε καλά, φέτος ελπίζουμε για το ίδιο. Απλώς δεν έχει βρέξει, και η ανθοφορία για να δώσει θέλει μερικές καλές ποτιστικές βροχές.

ΚΑΜΠΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΑ
Εγώ έχω πολλά μελίσσια στο σταθερό μου μελισσοκομείο.
Φέτος τα πάνε εξαιρετικά οι ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ
Βλέπω αρκετή ενόχληση λόγω της ζέστης, και συνοστισμό έξω απο τις εισόδους.
Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό αυτό...
Μέσα σε λίγες ημέρες θα πέσει η θερμοκρασία....

Τωρα προσέχουμε πολύ να βάλουμε μελίσσια καθαρά απο βαρρόα το φθινόπωρο, έτσι ώστε να γονέψουν σωστά, χωρίς ασθένειες...

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια