Widget Recent Post No.

NEA απο Έλατο Καστανιά Βελανιδιά 1 Ιουλίου 2020!!!



Ο έλατος και η καστανιά πλέον οδεύει στο τέλος. Εμάς το δάσος (Περιοχή κοντά Δομνίστα Ευρυτανίας) έδωσε σήμερα +860 γραμμάρια. Τα φώτα πλέον σε λυγαριά - Βελάνιδια - Ηλιόσπορο!

 Όλο το επίκεντρο πλέον πέφτει στη Λυγαριά. Είναι γεγονός ότι φέτος έχει ποτιστεί πολύ καλά, οταν ηταν μπουμπούκι, και τωρα που έβαλε ζέστη είναι το ιδανικό. Μη ξεχνάμε ότι η λυγαριά, αυτό θέλει. Βροχές πρίν και μετά καύσωνα. Ωστόσο στο παιχνίδι αυτή τη στιγμή είναι και η βελανιδιά, αλλά και ο ηλιόσπορος. Γι αυτά είναι που συζητούν όλοι οι μελισσοκόμοι αυτή τη στιγμή.




H καστανιά φέτος, όσοι πήγαν τα παραγωγικά τους μελισσια πήγε εξαιρετικά. Ειδικά για Πήλιο Μεριά, η καστανιά έκανε το θαύμα της φέτος. Ωστόσο βοηθήθηκαν πολύ και οι παραφυάδες. Σε εμας μολις ανοιξε και έκανε ζεστούλα, ήταν φανερό ότι βοήθησε σημαντικά.


Για το θυμάρι, άνοιξε εδώ και αρκετές ημέρες, και τωρα ειναι η φάση που αρχίζουμε να βλέπουμε τρύγους απο μελισσοκόμους. Ευνοεί πολύ η τωρινή κατάσταση, εφόσον λόγω βροχών υπήρχε μπόλικη γύρη, τα μελίσσια γόνεψαν, και τωρα με τη ζέστη γεμίζουν μελάκια. Το θυμάρι ευνοήθηκε, εκτός απο ορισμένες περιοχές που το έκοψε αρκετά ο αέρας....

Οι θυμαρότοποι συνεχίζουν να δίνουν, και ειδικά στα όψιμα μέρη....



Ο φίλος μας ο Δημήτρης απο την Εύβοια πήγε και αυτός στα ηλιόσπορα. Πλέον αρχίζω να σκέφτομαι πολύ σοβαρά τη συγκεκριμένη ανθοφορία. Δείτε το post του φίλου μας μελισσοκόμου Δημήτρη:


Όλοι όσοι πάνε στα ηλιόσπορα μου λένε κάτι: Παίρνεις σίγουρα ένα πάτωμα μέλι! Το πρόβλημα είναι στη διάθεση , εφόσον δεν έχει μεγάλη εμπορική αξία. Πολλοί μελισσοκόμοι βέβαια χρησιμοποιώντας και άλλα μέλια, καταφέρνουν να το διαθέσουν σε εξαιρετική τιμη.
Τωρα η βελανιδιά!
Η βελανιδιά έκανε και αυτή μεγάλο άνοιγμα φέτος. Τελικά απο δεδομένα που έχω, μελισσοκόμοι έκαναν λόγω ότι δούλευει απο 10 Ιουνίου. Συνεχίζει να δίνει μέλι... Και τα πράγματα πάνε εξαιρετικά. Το μυστικό είναι να βρεί κανείς μέρος που να δίνει. Παρατηρήστε το φύλωμα και αν βρίσκονται μελίσσια γύρω....



Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ































































































Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ολα τα ηλιόσπορα δίνουν; Δηλαδή υπάρχουν ποικιλίες; Αλλοι λένε ότι δεν δίνουν κάποιες ποικιλίες και άλλοι ότι δίνουν. Αλλοι λένε παίζει ρόλο το πότισμα (αν είναι απο πύραυλο ή απο λάστιχα ποτίσματος) Τελικά τι ισχύει; Γνωρίζετε;...Ευχαριστώ Γιώργος Λαρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!