Widget Recent Post No.

Νέα πρόστιμα στους μελισσοκόμους και όσους παραβιάσουν τα Νέα μέτρα...


Πολλά περιστατικά με δασικές πυρκαγιές προκαλλούνται αυτή τη περίοδο, η οποία κρίνεται ως η πιο ΚΡΙΣΙΜΗ όλου του χρόνου. Η πυροσβεστική εστιάζει την προσοχή της και στους μελισσοκόμους, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, με σεβασμό στο περιβάλλον το οποίο είναι η πηγή όλων των προιόντων μας!


Όπως ενημερωθήκαμε απο τον Μελισσοκομικό σύλλογο Ν. Λασιθίου, απο φέτος υπάρχει σχετικό έγγραφο επιβολής προστίμου, τόσο στους μελισσοκόμους όσο και σε οποιαδήποτε άλλον ασκήσει παράνομη δραστηριότητα.

Ανακοινώνει ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Λασιθίου
Μετά από τηλεφωνική προσκληση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κυρίου Καλιοντζή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ΔΣ του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου. Η συζήτηση αφορούσε ενημέρωση από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα νέα μετρα που θα ισχύσουν απο φέτος, βάσει της Διάταξης 9/2000 που αφορά τους μελισσοκόμους. Μας τονίσαν ιδιαίτερα την εφαρμογή επιβολής διοικητικών κυρώσεων με πράξη επιβολής προστίμου. Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας ότι η παραπάνω διάταξη περιλαμβάνει:
1. Απόσταση απο αγροτικό δρόμο 25 μέτρα.
2. Απόσταση από σπίτια 50 μέτρα. Σε περίπτωση που είναι μικρότερη η απόσταση από τα παραπάνω μέτρα πρέπει να τοποθετείται ανεμόδιχτο ύψους 2 μέτρων.
3. Στο μελισσοκομείο απαραιτήτως πρέπει να υπάρχει πυροσβεστικό βαρέλι με επαρκή ποσότητα νερού.
4. Να αναγράφεται σε ορισμένο αριθμό κυψελών το τηλέφωνο και η διεύθυνση του μελισσοκόμου.

Ιδιαίτερα μας τόνισαν την ανάγκη αποφυγής μελισσοκομικών χειρισμών τις ημέρες με δείκτη επικινδυνότητας 3 και 4 προς αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς. Σε αντίθετη περίπτωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα επιβάλει πρόστιμα τα οποία εχουν θεσμοθετηθεί από φέτος για πρώτη φορά.
Ευελπιστούμε ότι όλοι οι μελισσοκόμοι θα δείξουμε την απαραίτητη ωριμότητα και προσοχή τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού, και στο Λασίθι και σε όλο το νησί.

Από το Δ.Σ. του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, καλή μελισσοκομικη εσοδεία και να είμαστε όσο γινεται πιο προσεκτικοί.



Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έπαθαν όλοι φέτος υπηρεσίες και μη και κυνηγούν τους μελισσοκόμους. Τόσα χρόνια που καίγονταν δάση που γίνονταν καταπατήσεις που γίνονταν του κόσμου οι παρανομίες που ξεφυτρωναν τα πολυτελή αυθερετα που βρισκονταν αυτοί οι μεγαλόσχημοι και μη κύριοι που ενδιαφέρονται τόσο όψιμα για το περιβάλλον; Να ξέρουν ότι οι μελισσοκόμοι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία από αυτούς για την φύση.
    Δεν λέω βέβαια οι παραβάτες να απαλλάσσονται. Δεν είναι δυνατόν για κάποιους ανεύθυνους να διώκονται θεοί και δαίμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς είναι δυνατόν να περνάνε νόμους και διατάξεις άνθρωποι ανίδεοι και το πιο ωραίο οι σύλλογοι και η ομοσπονδία να μη κάνει τίποτα, αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους μελισσοκόμους αυτής της χώρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!