Widget Recent Post No.

Παλιός μελισσοκόμος λέει για το εξωφρενικό που γίνεται βάζοντας στο σιρόπι...



Kαλημερα! Έιμαι ενας νεος και ταυτοχρονα παλιος μελισσοκομος και ασχοληθηκα με την μελισσοκομια πριν 20 χρονια περιπου βοηθωντας τον θειο μου ο οποιος ηταν αρκετα μεγαλος παραγωγος. Απ αυτον εμαθα την δουλεια οποτε καταλαβαινετε οτι μαθητευωντας διπλα του που ηταν 50 χρονια μελισσοκομος εμαθα την παραδοσιακη μελισσοκομια..

Τωρα που αρχισα παλι δειλα δειλα αρχισα να διαβαζω και να ψαχνω διαφορα. Και παμε στο κυριως θεμα. Διαβασα για την εισαγωγη ασπραδιου αυγων στις τροφες προς ενισχυση πρωτεινων και μου φανηκε εντελως εξωφρενικο. Εισαγουμε ζωικη πρωτεινη στον οργανισμο της μελισσας; ενος κατ εξοχην φυτοφαγου εντομου. Τι κανουμε θα μεταλαξουμε τον οργανισμο τους; θα δημιουργησουμε τερατα; ξεχναμε την ασθενεια των τρελων αγελαδων που τις ταιζαν αλευρα ζωικης προελευσης;...σπαστε αυγα μπροστα στις κυψελες και εαν η μελισσα τα προτιμησει γραψτε μου...νομιζω οτι μπροστα στον βωμο της πλεονεξιας διαπρατουμε εγκλημα κατα της μελισσας......ευχαριστω

Απάντηση...
Καλησπέρα φίλε μελισσοκόμε και σε ευχαριστώ για την πρωτοβουλία να μοιραστείς την άποψη σου. Θεωρητικά συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες. Πριν λίγα χρόνια, πρίν κάνω την πρώτη μου δοκιμή με ασπράδι αυγού μέσα στο σιρόπι είχα ακριβώς την ίδια άποψη. Γι αυτό απευθύνθηκα και στο ΑΠΘ προκειμένου να πάρω μια δεύτερη γνώμη. Ο καθηγητής μου είπε να μην κάνω καμία τέτοια επέμβαση, με ζωική πρωτείνη, μιας και οι μέλισσες δεν μπορούν να τη μεταβολίσουν σωστά! Η μόνη προσθήκη με πρωτείνη μπορεί να γίνει όταν είναι φυτικής προέλευσης πχ σόγια.

Προσωπικά μιλώντας με ένα παλιό μελισσοκόμο με παρέπεμψε να δοκιμάσω τη μέθοδο και ότι τα αποτελέσματα στην ανάπτυξη των μελισσιών μου θα είναι εκθαμβωτικά. Έτσι αποφάσισα να πειραματιστώ, και έβαλα και εγώ ασπράδι αυγού μέσα στο σιρόπι, σε μερικά μελίσσια για να δώ τι ακριβώς παίζει με τη μέθοδο. Απο τις δικές μου παρατηρήσεις δεν είδα καμία σημαντική διαφορά σε σχέση με όταν τάιζα με απλό σιρόπι, αλλά ούτε και καμία αρνητική επίδραση. Ενώ αντιθέτως όσες φορές αποπειράθηκα να βάλω λίγες κουταλιές φρέσκια γύρη μέσα στο σιρόπι, οι μέλισσες τρελάθηκαν από ανάπτυξη.

Έτσι απο την εμπειρία μου κατέληξα να δίνω σιρόπι σκέτο, και όταν θέλω επιπλέον ανάπτυξη ανακατεύω και λίγη γύρη, και τα μελίσσια πάνε σφαίρα. Όσον αφορά την ζωική πρωτείνη και το ασπράδι αυγού, αυτά πιστεύω είναι μόνο στη Θεωρία, γιατί στη πράξη δεν παρατήρησα κάτι αρνητικό. Όπως και να έχει επειδή πολλοί μελισσοκόμοι το προτείνουν, και ακούω οτι κάνει καλή δουλειά, δεν χάνει κάποιος κάτι να δοκιμάσει μόνος του, με λίγα μελίσσια αρχικά, και να δεί τα αποτελέσματα ο ίδιος. 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Φιλικό μου ζευγάρι μελισσοκόμων έκανε χρήση ασπραδιού αυγών πριν πολλά χρόνια, σαράντα και περισσότερα ίσως. Δεν διανοήθηκα ποτέ να το χρησιμοποιήσω στα μελίσσια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΙΡΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
    γεια σε όλους
    Ευχαριστώ πολύ τον Θεό που έβαλε το ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΙΡΗΣ ξανά στο δρόμο μου.
    Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες ή εάν αντιμετωπίζετε οικονομική δυσκολία, απλώς επικοινωνήστε με αυτό το υπέροχο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΙΡΗΣ και θα έχετε πλήρη απόλυτη ικανοποίηση.
    Αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος μόλις με βοήθησε με ένα μικρό ποσό 18.000 €, και αυτό είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για μένα.
    Είναι άνθρωπος της καρδιάς, χάρη σε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, μπόρεσα να αυξήσω το βιοτικό μου επίπεδο και το χρέος μου.
    Εάν χρειάζεστε ένα μικρό δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους και δεν θα απογοητευτείτε.
    Email: giorgosbak89@gmail.com
    Σας ευχαριστώ

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ
    Εάν δεν είστε από την Ελλάδα, παρακαλούμε να απέχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!