Widget Recent Post No.

Πόσα μελίσσια χρειάζεται για να ζήσει μια τετραμελής οικογένεια


Η μελισσοκομία αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα "πλούσιο" επάγγελμα από το οποίο ζουν, αποκλειστικά και μόνο δεκάδες οικογένειες στην Ελλάδα. Πολλοί επαγγελματίες μελισσοκόμοι στηρίζονται οικονομικά στη μελισσάκια για να ταίσουν τις οικογένειες τους. Σε αντίθεση με άλλες χώρες του εξωτερικού, η Ελλάδα είναι μια πολύ παραγωγική χώρα η οποία ενδείκνυται για μεγάλη παραγωγή μελιού, πρόπολης, βασιλικού πολτού, αφθονία γύρης, παραγωγή μελισσιών βασιλισσών κλπ.

Τα Ελληνικά προϊόντα είναι τόσο ανταγωνιστικά - ποιοτικά, που όσοι μελισσοκόμοι είναι "ξύπνιοι" μπορούν να τα "σπρώξουν" στο εξωτερικό και να κερδίσουν πολύ περισσότερα κέρδη απο το να περιμένουν από τους χονδρέμπορους εδώ στην Ελλάδα. Ακόμη μεγαλύτερα κέρδη μπορεί να έχει ένας μελισσοκόμος όταν έχει πολλές "άκρες" και γνωρίζει πολύ κόσμο, έτσι ώστε να μπορεί να διαθέτει το μέλι του στην Λιανική! Πχ αν ένας μελισσοκόμος που έχει γνωριμίες σε χωριά, και είναι ο γνωστός μελισσοκόμος του χωριού, μπορεί να διαθέτει μεγάλες ποσότητες, και μάλιστα γρήγορα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μέλι φεύγει έτσι, εφόσον πολλές φορές τα γεροντάκια αγοράζουν 10-20 κιλά για να το δώσουν σε παιδιά εγκόνια φίλους φίλες κλπ.

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για να ζήσει ένας μελισσοκόμος την οικογένεια του είναι να μπορεί να διαθέτει το μέλι του σε ΑΞΙΟΠΡΕΠΉ ΤΙΜΗ και όχι κοψοχρονιά στους εμπόρους! Συνήθως ένας επαγγελματίας μπορεί να διαθέσει με το ζόρι ένα τόνο μέλι, και το υπόλοιπο πωλείται στη χονδρική. Το μυστικό της επιτυχίας όμως είναι να μην δώσει καθόλου χονδρική και να το πουλήσει όλο στη Λιανική. Θα σας πω ένα παράδειγμα απο μελισσοκόμους που το καταφέρνουν αυτό. Είναι ένας μελισσοκόμος σε τουριστική περιοχή πχ Στη Λευκάδα. Αν το Καλοκαιράκι, στήσει ένα πάγκο με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΛΙΑ, οι τουρίστες που θα περνάνε θα το κάνουν ανάρπαστο, και φυσικά σε πολύ καλές τιμές!!! Ένα καλό κόλπο για αύξηση στις πωλήσεις είναι και μια καλή συσκευασία σε συνδυασμό με μια πιστοποίηση πχ βιολογικής μελισσοκομίας.

Το δεύτερο αφού εξασφαλίσουμε που θα δώσουμε το μέλι είναι η παραγωγή. Το μέλι δεν είναι κάτι σίγουρο, δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να πεί θα πάω εκεί και θα πάρω τόσο μέλι. Ο καιρός είναι αστάθμητος παράγοντας και το μέλι εξαρτάται άμεσα απο αυτόν. Τι πρέπει να κάνει ένας μελισσοκόμος λοιπόν για να εξασφαλήσει μια καλή παραγωγή;

Το πρώτο και το κυριότερο είναι να ρίξει πολύ δουλειά, και όχι μόνο ο άντρας όπως γίνεται συνήθως αλλά και η γυναίκα, ακόμη και τα παιδιά πολλές φορές. Να πέσει ιδρώτας για να γίνουν σωστά και δυνατά μελίσσια! Όταν ένας μελισσοκόμος ασχοληθεί και αφιερώσει πολύ χρόνο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανταμηφθεί για τον κόπο του. Είναι προτιμότερο να έχουμε 200 μελίσσια και καλά, παρά 400 και να μην είναι παραγωγικά! Επίσης ο επαγγελματίας μελισσοκόμος πρέπει να διασκορπίζει μελίσσια σε πολλές νομές, και όχι σε μία. Έτσι ώστε αν δώσει 1-2 απο τις 3 αυτός να έχει εξασφαλίσει μέλι για τους πελάτες οι οποίοι είναι ανυπόμονοι και διψάνε για μέλι!!!

Κλείνοντας θέλω να διαβάσετε συνοπτικά μερικές απο τις πολύτιμες συμβουλές που σας δίνει ο έμπειρος μελισσοκόμος Θοδωρής ο οποίος μας απάντησε με ιδιαίτερη χαρά στην ερώτηση που του θέσαμε "Ποσα μελισσια πιστεύεις χρειάζονται για να ζήσει μια τετραμελής οικογένειά;" :
 • Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η λιανική πώληση μελιού
 • Πρέπει να δουλεύουν και οι δυο στα μελισσια πολλές ώρες
 • να μην κόβεις παραφυάδες την άνοιξη
 • να μην τα πηγαίνεις ολα σε μια νομή, να έχεις δηλαδη πολλα μελισσια σε σιγουρες νομες
 • να είσαι πολύ καλός μελισσοκόμος και καλός πωλητής,να έχεις αγνό μελί και να το υποστηριζεις
 • με λίγα λόγια να αγαπάς όλα τα μέλια και να το δείχνεις
 • να μην λες πολλά και άσχετα για να σε έχει εμπιστοσύνη ο κόσμος
 • γιατί όσο δύσκολο είναι να το βγάλεις αλλο τόσο δύσκολο είναι να το πουλήσεις
 • για να είναι καλή μια χρονιά πρεπε να βγάλεις απο 30 κιλα έως 50 το μελίσσι μέσο όρο
 • άρα θεωρητικά με 100 μελισσια παραγωγικά είσαι μέσα στο στόχο όταν έχεις αγορασμένο τον εξοπλισμό
 • αλλα μιλάμε για πολύ δουλειά
 • καλύτερα λίγα και καλά πάρα πολλά και άχρηστα
 • το μυστικό είναι να κρατας γόνους όλα τα αλλά είναι φούμαρα

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Τη φετινή χρονιά, 2020, στην περιοχή μας ούτε τα πολλά έδωσαν μέλι μέχρι στιγμής αλλά ούτε και τα λίγα. Στην παραγωγή μελιού παίζουν ρόλο πάρα πολλοί παράγοντες. Συγγενής μου από δώδεκα μελίσσια που είχε όλα και όλα πήρε 600 εξακόσια κιλά μέλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ. Καλή. Η. Αποψισας. Ευχαριστο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σταματήστε να γράφεται ανοησίες και ασυναρτησίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ορεινή μέλισσα ποσά μελίσσια και πόσο μέλι βγάζεις ; Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γεια σας κυρίες και κύριοι. Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο μέσα σε 24 έως 48 ώρες; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να κάνετε αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance.

  Ονομάζομαι Davina Claire, είμαι χρηματοοικονομικός μεσίτης και είμαι επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Έλαβα υπόψη μου ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο είτε από Τράπεζες είτε από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκών εξασφαλίσεων, αναλογίας χρέους προς εισόδημα, χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας ή οποιωνδήποτε άλλων λόγων. Είμαι εδώ για να συστήσω σε όποιον αναζητά δάνειο να επικοινωνήσει με την Novelty Finance για δάνειο με επιδοτούμενο επιτόκιο 3%. Είναι μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία δανείων και μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί τους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email: | noveltyfinances@gmail.com | Ή στείλτε ένα μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531 για περισσότερες πληροφορίες.

  Η NOVELTY FINANCE παρέχει λύσεις χρηματοδότησης. Προσφέρουν κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο και πολλές άλλες). Προσφέρουν ευέλικτες και πολλαπλές επιλογές δανείου, συμπεριλαμβανομένων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων που είναι προσαρμοσμένα στις οικονομικές σας ανάγκες.

  Λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε με την Novelty Finance για δάνειο:
  • Ευκολία - Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  • Άμεση πρόσβαση στα κεφάλαιά σας μετά την έγκριση.
  • Επιδοτούμενο επιτόκιο (3% ετησίως)
  • Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
  • Δεν θα βιαστείτε να αποπληρώσετε το δάνειο, θα σας δοθεί χρόνος για να ξεκινήσετε την αποπληρωμή του δανείου.
  • Χωρίς κρυφές χρεώσεις
  • Θα καθοδηγηθείτε σε όλη τη διαδικασία


  Πώς να εφαρμόσει:
  Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη!
  Εάν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, θα πρέπει να ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ EMAIL στο (noveltyfinances@gmail.com) Ή να στείλετε ένα μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531 για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές ενημερώσεις. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!