Widget Recent Post No.

Οι σημαντικότερες ανθοφορίες που πηγαίνουν τα μελίσσια το Καλοκαίρι...


Μέσα στο επόμενο διάστημα ανοίγουν αρκετές ανθοφορίες! Έτσι αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για όσες έχουν μελισσοκομικό ενδιαφέρον! Άλλες μικρές και άλλες μεγαλύτερες όλες παίζουν τον δικό τους ρόλο! Για την μέλισσα είναι ευεργετικές και θα σας τις απαριθμήσουμε!



Καλαμπόκι: Ανθίζει Ιούνιο - Αύγουστο, δίνει πλούσια γύρη (χρώματος πορτοκαλί) και μελίτωμα από τα φύλα του. Λόγω της εποχής που ανθίζει η γύρη βοηθάει πολύ τα μελίσσια. Η αφθονία της γύρης καταμετράται περίπου στα 30 κιλά ανά στρέμμα. Ποσότητα ανεκτίμητης αξίας για την ξηρή περίοδο του καλοκαιριού.




Λυγαριά: Ανθίζει τον Ιούνιο - Αύγουστο. Δίνει πολύ μέλι και γύρη (χρώματος λαδί) μόνο όταν έχει ποτιστεί καλά ολη την προηγούμενη περίοδο. Συναντάται σε παραποτάμιες παραλίμνιες περιοχές (πχ Λίμνη Τριχωνίδα) και το μέλι είναι αρωματικό παχύρευστο και έχει σκούρο χρώμα για ανθόμελο . Προσοχή: Αν επικρατήσει ξηρασία για μεγάλο διάστημα η γύρη κολλάει στα μάτια των μελισσών και υπάρχουν απώλειες σε συλλέκτριες.



Βαμβάκι: Ανθίζει Ιούλιο Άυγουστο. Δίνει πολύ μέλι και οι μελισσοκόμοι το κατατάσσουν ως μια σημαντική ανθοφορία για τρύγο καλοκαιρινού μελιού. Παράγεται ανοιχτόχρωμο μέλι με ωραίο άρωμα. Θέλει πολύ προσοχή όμως διότι συντρέχει μεγάλος κίνδυνος δηλητηρίασης από φυτοφάρμακα.



Τριφύλλι: Ανθίζει τον Ιούνιο - Σεπτέμβριο, συναντάται σε μεγάλες εκτάσεις και χρησιμοποιείται για την κτηνοτροφία. Δίνει γύρη και νέκταρ και η ανθοφορία έχει μεγάλη διάρκεια. Το μέλι είναι αρωματικό ρευστό και ανοιχτόχρωμο. Βοηθά πολύ τα μελίσσια. Προσοχή: Από αυτή την ανθοφορία έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά ραντισμάτων.




Ηλίανθος: Ανθίζει Ιούλιο - Σεπτέμβριο. Δίνει πολύ γύρη και πολύ νέκταρ.Το μέλι που συλλέγεται είναι ανοιχτόχρωμο και κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα ενώ η γύρη είναι χρώματος ωχροκίτρινο. Καλλιεργείτε κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα όπου υπάρχουν μέρη με δεκάδες στρέμματα.


Βατομουριά: Ανθίζει τον Ιούνιο - Αύγουστο. Δίνει νέκταρ και γύρη χρώματος μπέζ. Βοηθάει πολύ τα μελίσσια και το τάισμα του γόνου το καλοκαίρι που δεν υπάρχουν πολλά άνθη.



Τσαι του βουνού: Ανθίζει τον Ιούνιο - Ιούλιο και δίνει γύρη χρώματος άσπρου και νέκταρ με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Φύεται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα (πάνω από 1000) σε εδάφη, απόκρημνα και πετρώδη.

Μελισσόχορτο: Ανθίζει τον Ιούνιο - Αύγουστο. Δίνει νέκταρ και λίγο γύρη. Οι μέλισσες τρελαίνονται με το άρωμα αυτού του φυτού.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Δανεισμός τώρα από την LENDINGTREE® Inc.

    επικοινωνία: (lendingtreeloans@pm.me)

    Αλλάξτε τον τρόπο δανεισμού δανείων μέσω του LendingTree. Το LendingTree από τότε απλοποίησε τη διαδικτυακή διαδικασία δανεισμού και βοήθησε πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα να λάβουν τη χρηματοδότηση που τους αξίζει. Το LendingTree προσφέρει πρόσβαση σε προσωπικά δάνεια για δανειολήπτες χαμηλού έως υψηλού εισοδήματος που χρειάζονται βοήθεια με πράγματα όπως χρέος υψηλού επιτοκίου, βελτίωση κατοικίας ή απροσδόκητα έξοδα για επιτόκιο τόσο χαμηλό όσο 3-5% που κυμαίνεται από τον τύπο του δανείου.

    Λάβετε εύκολα τα δάνεια σας χωρίς πολλά έγγραφα και έγγραφα. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο φόρμας αίτησης παρακάτω και ξεκινήστε τη διαδικασία σας.

    Σύνδεσμος φόρμας αίτησης: https://forms.gle/hx1LUnck4GHwZr5A6

    Γρήγορη αλληλογραφία: lendingtreegroupinc@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας κυρίες και κύριοι. Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο μέσα σε 24 έως 48 ώρες; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να κάνετε αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance.

    Ονομάζομαι Davina Claire, είμαι χρηματοοικονομικός μεσίτης και είμαι επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Έλαβα υπόψη μου ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο είτε από Τράπεζες είτε από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκών εξασφαλίσεων, αναλογίας χρέους προς εισόδημα, χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας ή οποιωνδήποτε άλλων λόγων. Είμαι εδώ για να συστήσω σε όποιον αναζητά δάνειο να επικοινωνήσει με την Novelty Finance για δάνειο με επιδοτούμενο επιτόκιο 3%. Είναι μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία δανείων και μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί τους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email: | noveltyfinances@gmail.com | Ή στείλτε ένα μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531 για περισσότερες πληροφορίες.

    Η NOVELTY FINANCE παρέχει λύσεις χρηματοδότησης. Προσφέρουν κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο και πολλές άλλες). Προσφέρουν ευέλικτες και πολλαπλές επιλογές δανείου, συμπεριλαμβανομένων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων που είναι προσαρμοσμένα στις οικονομικές σας ανάγκες.

    Λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε με την Novelty Finance για δάνειο:
    • Ευκολία - Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
    • Άμεση πρόσβαση στα κεφάλαιά σας μετά την έγκριση.
    • Επιδοτούμενο επιτόκιο (3% ετησίως)
    • Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
    • Δεν θα βιαστείτε να αποπληρώσετε το δάνειο, θα σας δοθεί χρόνος για να ξεκινήσετε την αποπληρωμή του δανείου.
    • Χωρίς κρυφές χρεώσεις
    • Θα καθοδηγηθείτε σε όλη τη διαδικασία


    Πώς να εφαρμόσει:
    Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη!
    Εάν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, θα πρέπει να ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ EMAIL στο (noveltyfinances@gmail.com) Ή να στείλετε ένα μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531 για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές ενημερώσεις. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

    Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!