Widget Recent Post No.

Οι σημαντικότερες ανθοφορίες που πηγαίνουν τα μελίσσια το Καλοκαίρι...


Μέσα στο επόμενο διάστημα ανοίγουν αρκετές ανθοφορίες! Έτσι αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για όσες έχουν μελισσοκομικό ενδιαφέρον! Άλλες μικρές και άλλες μεγαλύτερες όλες παίζουν τον δικό τους ρόλο! Για την μέλισσα είναι ευεργετικές και θα σας τις απαριθμήσουμε!



Καλαμπόκι: Ανθίζει Ιούνιο - Αύγουστο, δίνει πλούσια γύρη (χρώματος πορτοκαλί) και μελίτωμα από τα φύλα του. Λόγω της εποχής που ανθίζει η γύρη βοηθάει πολύ τα μελίσσια. Η αφθονία της γύρης καταμετράται περίπου στα 30 κιλά ανά στρέμμα. Ποσότητα ανεκτίμητης αξίας για την ξηρή περίοδο του καλοκαιριού.




Λυγαριά: Ανθίζει τον Ιούνιο - Αύγουστο. Δίνει πολύ μέλι και γύρη (χρώματος λαδί) μόνο όταν έχει ποτιστεί καλά ολη την προηγούμενη περίοδο. Συναντάται σε παραποτάμιες παραλίμνιες περιοχές (πχ Λίμνη Τριχωνίδα) και το μέλι είναι αρωματικό παχύρευστο και έχει σκούρο χρώμα για ανθόμελο . Προσοχή: Αν επικρατήσει ξηρασία για μεγάλο διάστημα η γύρη κολλάει στα μάτια των μελισσών και υπάρχουν απώλειες σε συλλέκτριες.



Βαμβάκι: Ανθίζει Ιούλιο Άυγουστο. Δίνει πολύ μέλι και οι μελισσοκόμοι το κατατάσσουν ως μια σημαντική ανθοφορία για τρύγο καλοκαιρινού μελιού. Παράγεται ανοιχτόχρωμο μέλι με ωραίο άρωμα. Θέλει πολύ προσοχή όμως διότι συντρέχει μεγάλος κίνδυνος δηλητηρίασης από φυτοφάρμακα.



Τριφύλλι: Ανθίζει τον Ιούνιο - Σεπτέμβριο, συναντάται σε μεγάλες εκτάσεις και χρησιμοποιείται για την κτηνοτροφία. Δίνει γύρη και νέκταρ και η ανθοφορία έχει μεγάλη διάρκεια. Το μέλι είναι αρωματικό ρευστό και ανοιχτόχρωμο. Βοηθά πολύ τα μελίσσια. Προσοχή: Από αυτή την ανθοφορία έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά ραντισμάτων.




Ηλίανθος: Ανθίζει Ιούλιο - Σεπτέμβριο. Δίνει πολύ γύρη και πολύ νέκταρ.Το μέλι που συλλέγεται είναι ανοιχτόχρωμο και κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα ενώ η γύρη είναι χρώματος ωχροκίτρινο. Καλλιεργείτε κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα όπου υπάρχουν μέρη με δεκάδες στρέμματα.


Βατομουριά: Ανθίζει τον Ιούνιο - Αύγουστο. Δίνει νέκταρ και γύρη χρώματος μπέζ. Βοηθάει πολύ τα μελίσσια και το τάισμα του γόνου το καλοκαίρι που δεν υπάρχουν πολλά άνθη.



Τσαι του βουνού: Ανθίζει τον Ιούνιο - Ιούλιο και δίνει γύρη χρώματος άσπρου και νέκταρ με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Φύεται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα (πάνω από 1000) σε εδάφη, απόκρημνα και πετρώδη.

Μελισσόχορτο: Ανθίζει τον Ιούνιο - Αύγουστο. Δίνει νέκταρ και λίγο γύρη. Οι μέλισσες τρελαίνονται με το άρωμα αυτού του φυτού.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

 1. ΚΑΣΤΑΝΙΑΑΑ ΠΡΟΙΜΗ ΣΟΥΣΟΥΡΑ ΡΙΓΑΝΗΗΗΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δανεισμός τώρα από την LENDINGTREE® Inc.

  επικοινωνία: (lendingtreeloans@pm.me)

  Αλλάξτε τον τρόπο δανεισμού δανείων μέσω του LendingTree. Το LendingTree από τότε απλοποίησε τη διαδικτυακή διαδικασία δανεισμού και βοήθησε πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα να λάβουν τη χρηματοδότηση που τους αξίζει. Το LendingTree προσφέρει πρόσβαση σε προσωπικά δάνεια για δανειολήπτες χαμηλού έως υψηλού εισοδήματος που χρειάζονται βοήθεια με πράγματα όπως χρέος υψηλού επιτοκίου, βελτίωση κατοικίας ή απροσδόκητα έξοδα για επιτόκιο τόσο χαμηλό όσο 3-5% που κυμαίνεται από τον τύπο του δανείου.

  Λάβετε εύκολα τα δάνεια σας χωρίς πολλά έγγραφα και έγγραφα. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο φόρμας αίτησης παρακάτω και ξεκινήστε τη διαδικασία σας.

  Σύνδεσμος φόρμας αίτησης: https://forms.gle/hx1LUnck4GHwZr5A6

  Γρήγορη αλληλογραφία: lendingtreegroupinc@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!