Widget Recent Post No.

Η ρίγανη, η ανθοφορία της το Καλοκαίρι και η μελισσοκομική της αξία...


Πρόκειται για ένα σπουδαίο μελισσοκομικό φυτό με ιδαιτερη μελισσοκομική αξία μέσα στη καρδιά του Καλοκαιριού. Δίνει υψηλής ποιότητας νέκταρ και γύρη χρώματος μπεζ τη στιγμή που οι μέλισσες το χρειάζονται τόσο πολύ για να ταίσουν τον γόνο. Η ρίγανη συναντάται κυρίως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας, σε φυσικά ανοίγματα, κοιλάδες, και όταν ευνοείτε απο καλοκαιρινές βροχές αποδίδει πολύ καλά και φτιάχνει τα μελίσσια! Ανθίζει τον Ιούνιο και πολλές φορές διατηρείτε μέχρι και τον Ιούλιο στις πολύ ορεινές περιοχές!


Οι μέλισσες να δουλεύουν την ρίγανη σαν ''τρελές'' μιας στα βουνά υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε γύρη και νέκταρ. Το μέλι που παράγεται απο την ρίγανη εχει εξαιρετική γεύση και άρωμα με ιδιαίτερη βιολογική και διατροφική αξία. Ωστόσο για να βγάλουμε μέλι απο ρίγανη, πρέπει να προτιμήσουμε την τεχνητή καλλιέργεια, όπου υπάρχουν πολλά στρέμματα, και όχι στο βουνό που οι ποσότητες είναι πολύ μικρές για να θεωρηθεί μέλι απο ρίγανη.

Λέγεται οτι η ρίγανη βάση της περιεκτικότητας της σε αιθερία έλαια , μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά και στην καταπολέμηση των βαρρόα. Ωστόσο αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Η Ρίγανη φύεται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές , και οσο μεγαλύτερο το υψόμετρο που βρίσκεται τόσο πιο όψιμα ανθίζει. Για τις μέλισσες είναι μια καλη πηγή νέκταρ και γύρης για την συντήρηση του γόνου και την ανανέωση του πληθυσμού.

 Οι μελισσουλες ακόμα και όταν έχουμε κόψει τη ρίγανη έρχονται  για να συλλέξουν οτι έχει απομείνει από νέκταρ  και γύρη. Αυτό μας δείχνει το πόσο μεγάλη αξία έχει , ειδικά μια εποχή που οι ανθοφορίες είναι λίγες.






Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. kane me follow sto tiktok me lene kostas hellenic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

    Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!