Widget Recent Post No.

ΝΕΑ απο τις ΑΝΘΟΦΟΡΙΕΣ σήμερα 7 Ιουλίου 2020!!!




Ειναι η πρώτη μέρα που το μελίσσι στο βουνό, στέλνει τόσο αρνητικά μυνήματα. Πλέον μας δείχνει ότι δεν υπάρχει αρκετή ανθοφορία μελιτοφορία, ούτε για να συντηρήσει το μελίσσι. 
Όσον αφορά τη δική μας ζυγαριά σε ΕΛΑΤΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑ σημερα είχαμε  -550. 
Γενικά στο βουνό υπήρχε ανθοφορία, όπως ρίγανες, καστανιές, φλαμουριές, τσάι, μελισσόχορτο βατόμουρο. Και αγράμπελη μπόλικη, που παραμένει ανθισμένη το Καλοκαίρι. Οι μέλισσες όμως πλέον φαίνεται να μη δουλεύουν. Εντάξει δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί οι περισσότεροι έχουν φύγει απο το βουνό.

Τωρα απο τη μεριά του κάμπου, έκανε ωραίες βροχούλες, τα μελίσσια πάνε με πτωτική πορεία στους γόνους. Για τη περίοδο έρχεται αρκετή γύρη. Πάμε πολύ καλά, και νομίζω με τους χειρισμούς που έκανα - προσθήκη γυρεόπιτας θα κρατηθούν και μελίσσια για το πεύκο - αν πάμε.

Όλα τα υπόλοιπα παρακάτω ειναι τα χθεσινά νέα, ότι κατάφερα να μάθω

Απο βελανιδιά θυμάστε χθές τι σας είπα.
Όλα δείχνουν ότι οι νομές επανέρχονται, εφόσον ήταν ποτιστικές βροχές που βοήθησαν τελικά...



Και άλλες φωτογραφίες απο άλλη περιοχή πριν ΧΘΕΣ απο τον φιλο μας Αντώνη....











Η λυγαριά αυτή τη στιγμή ειναι ανθισμένη παντού. Οι μελισσοκόμοι μιλούν για μέτρια πράγματα μέχρι στιγμής. Εγώ που έχω λίγη λυγαριά στο μέρος μου, βλέπω οτι τα μελισσάκια τη δουλεύουν καλά....



Κάτι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Χρονιές με πολλές βροχές υγρασία, έχουμε και μελιτοεκκρίσεις σε καλλιέργειες. Το καλαμπόκι σε μερικές σπάνιες χρονιές, όπως και άλλα δέντρα της φύσης δίνουν κάποια "απρόσμενα μέλια". Πολλές φορές δεν μαθαίνουμε ποτέ απο που προήλθαν...









Για τον Ηλίανθο δεν έχουμε κάποιο νέο σήμερα



Το θυμάρι παραμένει ανθισμένο σε πολλά μέρη....



Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ












































































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια