Widget Recent Post No.

ΝΕΑ απο τις ΑΝΘΟΦΟΡΙΕΣ σήμερα 6 Ιουλίου 2020!!!




Συνεχήστηκαν και σήμερα οι βροχές! Αλλά σήμερα είχαμε πολύ ωραίες βροχές. Το πόση χαρά παίρνει ο μελισσοκόμος όταν βρέχει, και βλέπει μετά τα μελισσάκια να φέρνουν μανιωδώς γύρη, αξία απερίγραπτη! 

Έτσι έκανα και εγώ σήμερα. Πήγα στα μελισσάκια στο Αγρίνιο, κοντά στη Λίμνη Τριχωνίδα. Οι βροχές ευνόησαν φέτος. Έρχεται ακόμα και τωρα γύρη... Τα μελισσάκια κρατάνε μελάκια. Έρχεται και γύρη λόγω υγρασίας και βροχής. Οι παραφυάδες τα πάνε εξαιρετικά!

Τωρα απο το μέτωπο του βουνού σε ΈΛΑΤΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑ βλέπω μια πολύ διαφορετική χρονιά φέτος. Παρόλη τη βροχή τα μελίσσια επανέρχονται, και αρχίζουν να δουλεύουν όπως πρίν. Έρχεται αρκετό νέκταρ ακόμη και τώρα.
Όσον αφορά τη δική μας ζυγαριά σε ΕΛΑΤΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑ σημερα είχαμε +310
Σήμερα πήγα για επιτόπιο έλεγχο στα μελίσσια στο κάμπο, και κύριος χειρισμός ήταν να βάλω γυρεόπιτα για να κρατηθούν δυνατοί οι πλυθησμοί.

Απο βελανιδιά θυμάστε χθές τι σας είπα.
Όλα δείχνουν ότι οι νομές επανέρχονται, εφόσον ήταν ποτιστικές βροχές που βοήθησαν τελικά...



Και άλλες φωτογραφίες απο άλλη περιοχή πριν ΧΘΕΣ απο τον φιλο μας Αντώνη....











Η λυγαριά αυτή τη στιγμή ειναι ανθισμένη παντού. Οι μελισσοκόμοι μιλούν για μέτρια πράγματα μέχρι στιγμής. Εγώ που έχω λίγη λυγαριά στο μέρος μου, βλέπω οτι τα μελισσάκια τη δουλεύουν καλά....



Κάτι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Χρονιές με πολλές βροχές υγρασία, έχουμε και μελιτοεκκρίσεις σε καλλιέργειες. Το καλαμπόκι σε μερικές σπάνιες χρονιές, όπως και άλλα δέντρα της φύσης δίνουν κάποια "απρόσμενα μέλια". Πολλές φορές δεν μαθαίνουμε ποτέ απο που προήλθαν...









Για τον Ηλίανθο δεν έχουμε κάποιο νέο σήμερα



Το θυμάρι παραμένει ανθισμένο σε πολλά μέρη....



Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ











































































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια