Widget Recent Post No.

ΝΕΑ απο τις ΑΝΘΟΦΟΡΙΕΣ σήμερα 4 Ιουλίου 2020!!!

Τα νέα σήμερα απο το βουνό στο δάσος με τα Έλατα και τη Καστανιά δεν ειναι καλά. Είναι -900 γραμμάρια σήμερα, και αυτό συνέβη λόγω βροχής χθές. Γενικά ο καιρός παρουσιάζει αστάθεια τις επόμενες μέρες με τοπικές βροχές.

Το μεγάλο νέο της ημέρας είναι τα ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΜΕΛΙΑ. Να ξέρετε ότι υπάρχουν χρονιές που έρχονται μέλια απο εκεί που δε το περιμένεις. Πχ έχουμε ακούσει για μέλι απο καλαμιές, απο πουρνάρια, απο οξιές, ακόμα και απο καλαμπόκια που όταν δώσουν δεν αστιεύονται.... Σπάνια αλλά συμβαίνει καμιά φορά.

Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση σε μελισσοκομικές ομάδες στο facebook είδα μερικές πολύ ωραίες σημερινές αναρτήσεις στην Ομάδα "Ο μελισσοκόμος" του Μόσχου Ντιώνια. 

Παρακάτω βλέπουμε απο τον μελισσοκόμο Δημήτρη Μελίτωμα οξειάς.... Που δίνει τωρα στη περιοχήτ της Λάρισας...


Τήλιο απο το μελισσοκόμο Παναγιώτη. Ανθοφορία που ευδοκιμεί τώρα...
Αλλά και βελανιδιά απο το Μελισσοκόμο Γιώργο έτοιμη να δακρήσει...

Για τη λυγαριά ξέρουμε ότι σε πολλές περιοχές ξεκινάει δυναμικά. Ωστόσο υπάρχουν μέρη που όπως κάθε χρόνο δεν πάνε και τόσο καλά. Έχει να κάνει με τις βροχές τη θερμοκρασία, αλλά και τη τοποθεσία. Μέρη με πολλά νερά δίνουν κάθε χρόνο, και οι μελισσοκόμοι είναι πιστοί στο ραντεβού τους. Η λυγαριά αποκτά μια ανεκτίμητη αξία αυτή την εποχή, τωρα που οι ανθοφοριες αρχίζουν να λιγοστεύουν...Μια φοβερή ανθοφορία που δίνει ακόμα και 2 κιλά γύρη το κάθε στρέμα περίπου, είναι τα καλαμπόκια... Μια συχνή καλλιέργεια στους κάμπους τέτοια εποχή

Ο ηλίανθος στη Βόρεια Ελλάδα κλέβει την παράσταση αυτή την εποχη. Γενικά λίγοι μιλάνε για τη συγκεκριμένη νομή, αλλά υπόσχεται σίγουρο μέλι, και όπως κάθε χρόνο φέτος πάει εξαιρετικά. Οι μελισσοκόμοι ήδη ρωτούν πράγματα πάνω στο τρύγο, και σύντομα θα δείτε και φωτογραφίες....Για τη ρίγανη όπως σας είπα υπάρχει στο βουνό, και δίνει κυρίως νέκταρ. Στο κάμπο άνθισε εβδομάδες πρίν, και τα πήγε εξαιρετικά σε ορισμένες περιοχές... Πχ στη Λάρισα ακούστηκε ότι δεν πήγαν καλά τα πράγματα με τη ρίγανη...Βλέπω καθημερινά τρύγους απο Καστανιά. Πήγε καλά χωρίς αμφιβολία. Τωρα έφτασε στο τέλος και τα μελίσσια αλλάζουν νομές. Η φωτογραφία είναι πρίν λίγες μέρες απο τον Φίλο μας Σωκράτη απο το Πήλιο.Για το θυμάρι κανένα νέο, τωρα με τις βροχές υπάρχει λίγη αγωνία. Γενικά όπου δίνει αυτή τη στιγμή η βροχή ίσως κόψει την φόρα των μελισσιών. Πλέον δεν ακούγονται πολλά για το θυμάρι, ωστόσο πολλοί που έχουν πάει στο όψιμο, περιμένουν θετικές εξελίξεις.Ένα μυστικό για πολλούς μελισσοκόμους ειναι καλλιέργειες. Πχ ηλιόσπορα, γλυκάνισος, βαμβάκια, καλαμπόκια τριφύλλια κλπ. Ψαχτείτε στη περιοχή σας, και μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες για να πάρετε μελάκια.


ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Βλέπουμε πολλούς τρύγους φέτος. Μου μπαίνουν τρομερές ιδέες να αρχίσω να τη κυνηγάω τη συγκεκριμένη ανθοφορία.... Δίνει σκούρο ωραίο μέλι, και δίνεται εύκολα στο κόσμοΌσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια