Widget Recent Post No.

ΝΕΑ απο τις ΑΝΘΟΦΟΡΙΕΣ σήμερα 2 Ιουλίου 2020!!!


Λοιπόν! Το μέρος των μελισσιών που έχουμε στο δάσος με Έλατο Καστανιά έδωσε σήμερα +500. Καύσωνας σήμερα, και η καστανιά όπως μαθαίνω φτάνει στο τέλος.... Ήδη μετακινούν τα μελίσσια οι μελισσοκόμοι. Όσον αφορά τον έλατο, καταλαβαίνετε, ότι το τέλος έχει έρθει εδώ και πολλές μέρες. Ωστόσο όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τον ιούλιο παίρνουμε πάντα μερικά μικρά ποσά. Φέτος είναι περισσότερο λόγω των πολλών βροχών, και της καστανιάς.
Η λυγαριά είναι θεωρώ η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή. Είναι σε πλήρη ανθοφορία, υπάρχει σχεδόν παντού, και μέρη που έχουν ποτιστεί καλά, και υπάρχουν νερά γενικά πχ ποτάμια, νερά, αύλακες, λίμνες, βάλτοι, η λυγαριά κάνει θραύση. Είναι ακριβό ανθόμελο, σκουρόχρωμο και πουλάει πάρα πολύ.... Και φέτος δίνει!



Για τη καστανιά, όπως σας είπα έκανε θραύση. Δείτε μέλια απο τον φίλο μας το Σωκράτη απο το Πήλιο:




Για το θυμάρι φέτος ακούω πολύ καλά λόγια. Αρκετοί κάνουν τρύγους, ενώ πολλοί προσπαθούν να συμπληρώσουν με άλλα μέλια τις κυψέλες - όπου δε πήγε πολύ καλά. Ξέρετε λίγο θυμαρόμελο μέσα στα υπόλοιπα μέλια, παίρνει μια φοβερή εξαιρετική γεύση. Δεν είναι τυχαίο που είναι τόσο θυμισμένο....



Ο ηλιόσπορος συνεχίζει δυναμικά. Δεν έγιναν ακόμα τρύγοι, διότι δεν έχει 10 μέρες που ξεκίνησε. Υπάρχουν πολλές περιοχές με ηλιοτρόπια, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Όσοι δεν έχετε ιδέα για την ανθοφορία αυτή, ψαχτείτε λίγο. Ισως έχετε την ευκαιρία να πάρετε ένα καλό πάτωμα με μέλι.... Και χωρίς κίνδυνο με φυτοφάρμακα. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιος να αντιμετώπισε πρόβλημα.



Όλοι όσοι πάνε στα ηλιόσπορα μου λένε κάτι: Παίρνεις σίγουρα ένα πάτωμα μέλι! Το πρόβλημα είναι στη διάθεση , εφόσον δεν έχει μεγάλη εμπορική αξία. Πολλοί μελισσοκόμοι βέβαια χρησιμοποιώντας και άλλα μέλια, καταφέρνουν να το διαθέσουν σε εξαιρετική τιμη.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΕΧΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
Συνεχίζει να δίνει γύρω στα +500 γραμμάρια και +300 γραμμάρια που μαθαίνω. Λόγω καύσωνα τα μελίσσια δεν δουλεύουν όπως πρίν όμως συνεχίζει να δίνει σε πολλά δάση. Ψάξτε μέρος που να συνδιάζει βελανιδιά - λυγαριά, τα μελίσσια θα κάνουν θραύση...



Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


































































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια