Widget Recent Post No.

Tι να μην κάνετε ποτέ στα μελίσσια αυτή τη περίοδοΠρώτο και κυριότερο είναι να πάρουμε μέτρα κατά της ζέστης και του καύσωνα! Το καλοκαίρι πολλές παραφυάδες με λίγο πλυθησμό, αλλα και μεγαλύτερα μελίσσια μπορούν να πάθουν υπερθέρμανση, θερμοπλξία, και σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουμε σημαντικές επιπτώσεις ακόμα και να λιώσουν οι κηρήθρες! Στα μεγάλα μελίσσια η ένδειξη που έχουμε οτι ζεσταίνονται είναι τα "μούσια" στην είσοδο, δηλαδή χιλιάδες μέλισσες να κρέμονται έξω απο τη κυψέλη και όχι μέσα. Μια χαρακτηριστική περίπτωση υπερθέρμανσης είναι η παρακάτω. Ο μελισσοκόμος έβαλε τσίγγο ο οποίος αν βάλεις το χέρι σου, "τηγανίζει αυγό", το μελίσσι δεν αντέχει τέτοια ζέστη!

Εξίσου σημαντικό είναι οι μέλισσες να έχουν κοντά τους πηγή νερού. Όσοι μελισσοκόμοι βρίσκονται σε ξηρή περιοχή οφείλουν να τοποθετήσουν ποτίστρα όπου οι μέλισσες θα καταναλώνουν το νερό που χρειάζονται ημερησίως. Ξέρετε για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα και να δροσιστούν, βρέχουν τις κηρήθρες και μετά με τα φτερά τους τις κρυώνουν δημιουργώντας ένα φυσικό air condition.

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί μελισσοκόμοι είναι να βάζουν τροφές σε μικρά μελίσσια οι οποίες απο την ζέστη μπορούν να υγροποιηθούν και να χυθούν επάνω στις μέλισσες. Ουσιαστικά να πνίξουν το σμήνος. Την τροφή το Καλοκαίρι την δίνουμε με το άνοιγμα στο επάνω μέρος, δηλαδή εντελώς ανάποδα απο ότι στις άλλες εποχές. Και όποιος απφιβάλλει οτι θα φαγωθεί σας διαβεβαιώνω οτι οι μέλισσες το καταναλώνουν μια χαρά.

Μια φορά έλειπα από τα μελίσσια μου, και έβαλα έναν άλλο άνθρωπο να τα ταίσει, το οποίο φαντάστηκα ήταν εύκολο να το κάνει. Μόλις γύρησα έπειτα απο μέρες διαπίστωσα ότι σε πολλά μελίσσια χύθηκε η τροφή, και αυτό συνέβη μόνο σε αυτά που ήταν πολύ μικρά σε πλυθησμό και δεν μπορούσαν να ρυθμίσουν την θερμοκρασία. Ξέρετε όσα μελίσσια δεν καταναλώνουν γρήγορα την τροφή τους. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί σημαντική ποσότητα τροφής, ευτυχώς τα μελίσσια δεν έπαθαν κάτι. Γι αυτό η τροφή πάντα με το άνοιγμα προς τα πάνω! Και να ξέρετε όσο πιο σκληρή είναι η τροφή που αγοράζετε τόσο πιο ρευστή μπορεί να γίνει με τη ζέστη. 

Μια επίσης σημαντική συμβουλή είναι η διακοπή κοψίματος παραφυάδων. Θεωρώ απο μέσα Ιουνίου και μετά την πιο επικίνδυνη περίοδο για γονιμοποίηση βασιλισσών εφόσον τα χελιδόνια και τα εντομοφάγα πουλιά τις κηνηγάνε και αποτελούν θρεπτικότατο μεζέ για να ταίσουν τα μικρά τους στις φωλιές. Το αποτέλεσμα για εμάς είναι μικρή επιτυχία και αρρενοτόκα μελίσσια. Οπότε μην κόβετε παραφυάδες τον Ιούλιο γιατί υπάρχει αυτος ο μεγάλος κίνδυνος!

Άλλο ένα σημαντικό. Γενικά το Καλοκαίρι γίνονται οι περισσότεροι τρύγοι μελιού. Και είναι ενα κομμάτι που χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Όσοι μελισσοκόμοι κάνουν "ληστρικούς" τρύγους δηλαδή παίρνουν όλο το μέλι απο τη κυψέλη, πρέπει οπωσδήποτε στη συνέχεια να αφήνουν ζυμαράκι ζάχαρης για να μην μείνουν νηστικά τα μελίσσια. Επίσης θέλει μεγάλη προσοχή να μην αφήνουμε εκτεθημένες κηρήθρες και να μην στάζει μέλι κάτω, διότι μπορεί να προκύψει λεηλασία. Αν ο τρύγος γίνει κατα τη διάρκεια που μπαίνει ακόμα μέλι δεν υπάρχουν αυτοί οι κίνδυνοι!

Αυτά είχα να σας πω για σήμερα. Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

 1. Τον καύσωνα σταα μελίσσια τον αντιμετωπίζουμε με διάφορους τρόπους: Πρώτα πρώτα οι κυψέλες είναι όλες βαμένες με λευκό χρώμα και ποτέ μαύρο. Τοποθετούμε χόρτα πάνω στα καπάκια, χαρτόνια, βάφουμε με λευκό χρώμα τα καπάκια ή τα ασπρίζουμε με αζβέστη και τέλοςτοποθετούμε λευκά φελιζόλ. Από το κρύο δεν κινδυνεύουν τα μελίσσια, αλλά από την ζέστη πάρα πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πού να πάρετε ένα αξιόπιστο δάνειο;

  Η απόκτηση νόμιμης πιστωτικής εταιρείας ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα. Σε πελάτες που έχουν οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται λύση για αυτό. Το ζήτημα της πίστωσης και των προπληρωμών είναι κάτι που οι πελάτες ανησυχούν πάντα όταν αναζητούν δάνειο από νόμιμο δανειστή. Ωστόσο, κάναμε αυτήν τη διαφορά στον κλάδο δανεισμού με την εταιρεία HILLTOP FINANCE. (hilltopfinancefirm@gmail.com)

  Γιατί πρέπει να λάβω δάνειο από τη HILLTOP;

  Εδώ στο HILLTOP προσπαθούμε να είμαστε η καλύτερη διαδικτυακή εταιρεία δανείων όσον αφορά τις υπηρεσίες και την ικανοποίηση των πελατών μας. Προσφέρουμε ακάλυπά δάνεια στο 90% των αιτούντων μας
  - με επιτόκιο τόσο χαμηλό όσο 3%
  - χωρίς απαίτηση πιστοληπτικής ικανότητας
  - απαιτούνται πολύ λίγα χαρτιά
  - η προγραμματισμένη ημερομηνία αποπληρωμής είναι ελαστική
  - εκταμίευση δανείου μεταξύ 24 ωρών εφαρμογής
  - ένα πολύ φιλικό περιβάλλον.

  Πώς μπορώ να λάβω δάνειο από το HILLTOP;

  Προσφέρουμε ακάλυπά δάνεια που κυμαίνονται από 3000 έως 500000 σε USD / EUR / POUND, εξακολουθούν να ισχύουν άλλα ισοδύναμα νομίσματα. Τώρα βιαστείτε και διαλέξτε τη φόρμα αίτησης για να λάβετε αυτό το επιθυμητό δάνειο για την ενοποίηση του τμήματος, τις επιχειρήσεις, τις επισκευές σπιτιών και οποιαδήποτε άλλα σχετικά ζητήματα.

  email: hilltopfinance@protonmail.com

  email: hilltopfinancefirm@gmail.com

  whatsapp: κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα https://wa.link/gig6hb

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!