Widget Recent Post No.

NEA απο δάσος ΈΛΑΤΟ - ΚΑΣΤΑΝΙΑ 30 Ιουνίου 2020!!!



Η καστανιά αρχίζει να τελειώνει, και πολλοί μελισσοκόμοι ψάχνουν εναλλακτικές


Η σημερινή μέρα πήγε καλύτερα απο όλες τις προηγούμενες! Είχαμε +860 σήμερα! Τα μελίσσια είναι σε έλατο και καστανιά. Φέτος σε πολλά μέρη ο έλατος έδωσε αργοπορημένα, ενώ η καστανιά έκλεψε τη παράσταση. Υπήρξαν και περιοχές όμως που δεν δούλεψε. Και τώρα που φτάνει στο τελείωμα, τα φώτα πέφτουν στην ΛΥΓΡΑΡΙΑ! Την πιο διάσημη καλοκαιρινή ανθοφορία, που για πολλούς μελισσοκόμους το μέλι της έχει ανεκτίμητη αξία! Είναι σκούρο, πιο πυκνό, και οι πελάτες το προτιμούν.


Αξίζει να πούμε ότι οι περισσότεροι μελισσοκόμοι που μιλάω, σκέφτονται σαν την καλύτερη επιλογή το ΠΕΥΚΟ! πχ Το μαντούδι της Βόρειας Εύβοιας και όλα τα μέρη εκεί θεωρούνται πόλος έλξης για τους μελισσοκόμους σε όλη τη χώρα. Φέτος λόγω έντονης βαμβακάδας, και επειδή ήδη έδωσε σημάδια, θα πάει εξαιρετικά. Εκεί υπάρχουν περιοχές που δίνουν σταθερά μέλι κάθε χρόνο.

Για το θυμάρι σήμερα δεν έχουμε νέα. Η ανθοφορία καλά κρατεί, υπάρχουν μελισσοκόμου που χαμογελάνε φέτος, και η τύχη ήταν με το μέρος τους. Μην ξεχνάμε ότι στα νησιά οι μελισσοκόμοι περιμένουν το θυμάρι ολόκληρο το χρόνο! 



Η ανθοφορία που βλέπετε παρακάτω ονομάζεται λιγούστρο, και στις πόλεις συνεχίζει να δίνει φούλ νέκταρ. Εμένα τα δικά μου μελίσσια στο κάμπο έχουν βοηθηθεί και απο αυτό αλλά και απο τη φλαμουριά αυτή τη περίοδο.




Η λυγαριά φέτος ξεκινάει δυναμικά. Πολύ κουβέντα, και προβλέπονται ωραία πράγματα....



Η βελανιδιά έχει ξεκινήσει εδω και 8 μέρες περίπου. Ωστόσο ειναι πολύ δύσκολο να βρείτε μέρος που να δίνει μέλι. Κοιτάξτε που στάζει το κλαρί, και που υπάρχουν αρκετά μελίσσια....




Σε ανθοφορία και ο ευκάλυπτος. Όπου δίνει, βουίζει απο μέλισσες....




Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ































































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια