Widget Recent Post No.

NEA απο Έλατο καστανιά, Λιγούστρο και κάμπο 26 Ιουνίου 2020!!!



Σήμερα ο καιρός ήταν αρκετά ζεστός, και ο έλατος - καστανιά μας έδωσε +1000 γραμμάρια . Συγκριτικά με χθές, το μεσημέρι πέταξαν λιγότερο τα μελίσσια, εφόσον είχε αρκετά μεγαλύτερη θερμοκρασία σήμερα. Αξίζει να σας πω ότι η καστανιά δίνει πλούσιο νέκταρ και γύρη, όπως και μελίτωμα μερικές χρονιές. Φέτος όλα δείχνουν ότι ειναι η χρονιά της. Πράγμα που σημαίνει ότι φτιάχνει μελίσσια με όλη τη δύναμη που μπορεί να έχει μια νομή.
Σήμερα βρέθηκα στα θυμάρια, είναι ολάνθιστά οι μέλισσες τα πετάνε εξαιρετικά. Υπάρχει υγρασία, τα σημάδια είναι καλά. Υπάρχουν και άλλες μέρες μπροστά. Τα όψιμα θυμάρια αρχίζουν να ανοίγουν επίσης... Έτσι ειναι τα νησιά μας, και οι πλαγιές δίπλα στις θάλασσες αυτή τη στιγμή.. Φούλ άνθη γεμάτα μέλισσες. Θα δούμε τι θα κάνει...



Μια επίσης εξαιρετική ανθοφορία στις πόλεις και στους κήπους, αλλά και τους δρόμους αυτή τη στιγμή, είναι το λιγούστρο, η όπως ονομάζεται. Φέτος βουίζει απο μέλισσες. Μου είπε η μαμά προχθές που πήγε σούπερ μάρκετ, γινόταν χαμός απο μέλισσες. Πήγα και είδα με τα μάτια μου πως το δουλεύουν φέτος. Εγώ όσες χρονιές είχα μελίσσια στο σπίτι μου, είδα να γεμίζουν μέλι απο αυτό το φυτό....

Μια αποσπασματική αναφορά....
Λιγούστρο (Ligustrum spp.). Καλλωπιστικό δένδρο, ανθίζει τον Ιούλιο σε μια εποχή που τα μελίσσια βρίσκονται στην πλήρη και παραγωγική τους φάση, δίνει άφθονο νέκταρ και γύρη. Σε περιοχές που υπάρχουν λιγούστρα τα μελίσσια κτίζουν κάτασπρες κηρήθρες και αποθηκεύουν μέλι (Ντινόπουλος, 1991)




Ήδη άνοιξε και η λυγαριά. Αλλά υπάρχει πάρα πολύ μπουμπούκι. Μετά απο τόση βροχή, πιστεύω θα δώσει ρέστα....



Έρχονται επίσης πολύ καλά νέα για βελανιδιά και ευκάλυπτο....






Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

























































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια