Widget Recent Post No.

NEA απο Έλατο και καστανιά 25 Ιουνίου 2020!!!



Σήμερα άνοιξε ο καιρός για τα καλά, στο βουνό που έχει έλατα και καστανιές πλέον έχει μπεί στο παιχνίδι και η καστανιά. Είχαμε άνοδο 1 κιλό, και ο έλατος δε νομίζω να δίνει και πολλά αυτή τη στιγμή. Δεν έχω πάει στα μελίσσια για να δώ ακριβώς τι βάζουν, όμως απο μελισσοκόμους που μιλάω, μαθαίνω τα καλύτερα νέα για το κάστανο φέτος.


Οσοι πήγαν κάστανο ειναι τυχεροί. Και εγώ αμα είχα τη δυνατότητα ήθελα να μεταφέρω ολες τις παραφυάδες μου να πάρουν τα πάνω τους και να μεγαλώσουν χωρις εξοδα για τροφές.

Επίσης ο ηλίανθος και το θυμάρι σκίζουν! Ακόμη και εκεί που έβρεξε, αν έχει ζεστό υγρό άνεμο θα πάνε φοβερά τα μελισσάκια. Μετά ακολουθεί η λυγαριά η οποία δίνει σκούρο και πολύ νόστιμο ανθόμελο.

Για να πάρετε μέλι απο λυγαριά, υπάρχουν μέρη όπου να υπάρχει αύθονο νερό, πχ λίμνες βάλτοι. Όταν δούλευα παλιά σε μελισσοκόμους τέτοια μέρη ήταν ιδανικά για να δώσει μέλι. Επίσης με το καύσωνα έδινε μέλι, κάτι που δεν γίνετε εύκολα σε ανθοφορίες.



Απο βελανιδιά δεν έχουμε συνολική εικόνα αυτή τη στιγμή, αλλά φέτος ξεκίνησε δυναμικά, και τωρα τα μελίσσια θα αρχίσουν πάλυ τις μεγάλες ανόδους. Οι μελισσοκόμοι είναι φοβερά αισιόδοξοι, θα γεμίσουν μελάκια επιτέλους τα δοχεία!

Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ






















































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια