Widget Recent Post No.

NEA απο τον Έλατο 20 Ιουνίου 2020!!!



Ζέστη φουλ και σήμερα!
Αλλα έγινε λίγη δουλίτσα!
Το συνολικό της ημέρας είναι +550 γραμμάρια. Τα μελίσσια δουλεψαν μέτρια προς καλά για την εποχή ΣΉΜΕΡΑ.
Ξέρετε με τη ζέστη δουλεύουν λιγότερο αποδοτικά τα μελίσσια, και στον έλατο τέτοιες θερμοκρασίες μπορούν να δημιουργήσουν και άλλα προβλήματα....

Γινονται αναφορές ότι τα μελίσσια αρχίζουν να μαζεύουν ζαχαρόμελο, ένα μέλι που δύσκολα βγαίνει απο τις κηρήθρες. Πρόκειται για μέλι ελάτου, που ξεραίνεται στο κλαρί απο τη ζέστη. Έχω τουλάχιστον 5-6 χρόνια να το πάθω, και όταν συμβεί όσες κηρήθρες γεμίζουν, και δεν βγαίνει. Πρέπει να το καταναλώσουν μόνα τους τα μελίσσια το χειμώνα. 
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείτε σε χρονιές με καύσωνα, και ύπαρξη μελιτώματος απο κοριούς, το μέλι αποξηραίνεται επάνω στο δέντρο και οι μέλισσες το συλλέγουν σε αυτή τη μορφή. Δεν έχει συμβεί ακόμα σε εμάς, αλλά υπάρχει και αυτός ο φόβος...

Επίσης χθές μίλησα με μελισσοκόμο που είναι στον Ηλίανθο, - στον Έβρο - Και η ανθοφορία άρχισε να δουλεύει με το πρώτο θετικό μύνημα γύρω στο μισό κιλό να είναι χθές. Η ανθοφορία αυτή βοηθά απίστευτα παραφυάδες, αλλά και να συμπληρώσουν ανθόμελο τα μελίσσια για τον τρύγο.

Το θυμάρι αν και έχει αέρα τις τελευταίες ημέρες, μαθαίνουμε αρκετά καλά νέα.

Σε εμάς στο κάμπο του Αγρινίου πλέον αρχίζει η κενή περίοδος. Τα μελίσσια δεν φαινεται να δουλεύουν.

Αυτά τα λίγα για σήμερα...

Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ













































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια