Widget Recent Post No.

NEA απο τον Έλατο 19 Ιουνίου 2020!!!



Συνθήκες μίνι καύσωνα σήμερα στο βουνό!
Η θερμοκρασία άνεβηκε κατακόρυφα, και πλέον αν συνεχήσει ο καύσωνας οι πιθανότητες να έρθει περισσότερο μέλι ειναι λιγοστές. Ξέρετε τώρα που πέρασαν οι μέρες τα νέα βλαστάρια του ελάτου έχουν μεγαλώσει, έχουν σκουρήνει σε χρώμα, και δεν ανεβάζουν χυμούς όπως πχ το Μάρτιο. Γι αυτό πχ τον Μάρτιο έχουμε ρευστό μέλι ελάτου - απο κοριό, ενώ με καύσωνα παρατηρείτε ζαχάρωμα επάνω στο δέντρο. Στο δικό μας μέρος έρχονται λιγοστά πράγματα, χθές και σήμερα.
Το συνολικό της ημέρας είναι +370 γραμμάρια. Τα μελίσσια δουλεψαν μέτρια.


Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ειναι η κατανάλωση το βράδυ, που όπως εμαθα συμβαίνει και σε άλλους. Τα μελίσσια ρίχνουν αρκετά το βάρος κάθε βράδυ, λές και αυτό που έρχεται έιναι νέκταρ. Σήμερα πχ είχαμε -700 γραμμάρια το βράδυ, αλλά επειδή μάζεψαν πάνω απο +1 κιλό τη μέρα είχαμε το τελικό +370.

Απο τον κάμπο....
Όσα μελίσσια είναι στο κάμπο πλέον αρχίζουν να μη τραβάνε τόσο. Ήδη παρατήρησα έλλειψη τόσο σε νέκταρ όσο και σε γύρη. Πολλοί μεταφέρουν τα μελίσσια σε νομές όπως η καστανιά για να μη χρειαστούν τροφοδοσία οι παραφυάδες.

Δεν έχω πολλά νέα λοιπόν σήμερα! Αυτά τα λίγα!

Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ










































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια