Widget Recent Post No.

Όταν έφτασε στο μελισσοκομείο του είδε κάτι που δεν το περίμενε: Ήταν γεμάτο ξένες κυψέλες!



Γύρισε στα μελίσσια του και αντί να βρει τις 8 κυψέλες που είχε τοποθετήσει αντίκρισε κάτι πολύ παράξενο! Το μελισσοκομείο του είχε γεμίσει ξένες κυψέλες, μπροστά πίσω αλλά και στα πλάγια τις οποίες προφανώς τοποθέτησε κάποιος παλιός μελισσοκόμος χωρίς να τον ρωτήσει! Ο νέος μελισσοκόμος Δημήτρης μόλις είδε αυτή την εικόνα, ένιωσε πολύ άσχημα, και όπως ο καθένας θα νόμιζε, πίστεψε το προφανές, ότι κάποιος θέλει να τον διώξει απο τη συγκεκριμένη μεριά.


Στην Ελλάδα είναι συχνό όταν ένας παλιός μελισσοκόμος θέλει να διώξει κάποιο άλλο μελισσοκόμο να βάζει σειρές με κυψέλες μπροστά από τα άλλα μελίσσια, με αποτέλεσμα οι νέες κυψέλες να κερδίζουν συλλέκτριες και οι άλλες να χάνουν. Τέτοιοι διαπλυκτισμοί γίνονται σπάνια, εφόσον σύμφωνα με τον άγραφο κανόνα της μελισσοκομίας, όποιος θέλει να πιάσει ένα μέρος, πρέπει πρώτα να τοποθετήσει ένα μάρτυρα - μελίσσι, δηλαδή μια ζωντανή κυψέλη, η οποία δηλώνει οτι το μέρος είναι ακτοχυρωμένο από άλλο μελισσοκόμο!

Δείτε φωτογραφίες πως ήταν το μελισσοκομείο του Δημήτρη, δείτε το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ...






Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτή την περίπτωση τι πρέπει να κάνει ο Δημήτρης??

      Διαγραφή
  2. Για 8 Μελίσσια έπιασε ολόκληρο ξεφωτο; μήπως ήθελε ολόκληρο το βουνό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δηλαδή επειδή έπιασε τον χώρο έπρεπε ο άλλος να πάει να τα βάλει από πάνω του αντί να τον βρει και να συνεννοηθούν;

      Διαγραφή
  3. Πλάκωσε τον στο ξύλο κ θα δεις αν τις πάρει η όχι!!! Όπως έκανα εγώ πριν 10 χρόνια - και το ξύλο, άγραφος νόμος ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!