Widget Recent Post No.

Γι αυτο η μελισσοκομία δεν πρόκειται να πάει ποτέ μπροστά...



Γι αυτό η μελισσοκομία δεν πρόκειται ποτέ να πάει μπροστά στην Ελλάδα γιατί ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου και κανείς δεν σέβεται τον κόπο και τον μόχθο του άλλου! Κανείς δεν σκέφτεται ότι αν πάω εγώ καλά θα παει και ο διπλανός μου. Όλοι λένε αφού πάω εγώ χάλια τότε δεν δικαιούσαι να πας και εσύ καλά!!!! Κρίμας, ποτέ δεν θα γίνουμε άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο, για ποιον μελισσοκόμοι μιλάμε όταν κάνει κακό στις μέλισσες!!


Εγώ έμαθα να αγαπώ τη μέλισσα και μετά έγινα μελισσοκόμος. Πως μπορείς να κάνεις κάτι απλά και μόνο απο βίτσιο; Η μελισσοκομία είναι τρόπος ζωής αν δεν αγαπήσεις τη μέλισσα τότε απλά πήγαινε σπίτι σου. Άσε όμως τους άλλους να δουλέωουν επάνω σε ένα πλάγμα της φύσης απόλυτα εργατικό και άκακο που εργάζεται ακούραστα για εμάς για να επιβιώσουμαι. Θλίβομαι και νιώθω ντροπή που υπάρχουν δήθεν μελισσοκόμοι νταήδες ανάμεσα μας, και επειδή τρώνε προφανώς παντόφλα στο σπίτι τους ξεσπάνε πάνω στα μελισσάκια κάποιου φουκαρά για να επιβεβαιώσουν το ανδρισμό τους. Ντροπή και πάλι ντροπή!!!

Ο μελισσοκόμος Μάκης έγραψε τα παραπάνω σχόλιο με αφορμή το παρακάτω άρθρο...


Εγκληματική ενέργεια σε μελισσοκόμο: Μόλις πλησίασε τα μελίσσια είδε κάτι πολύ περίεργο...



Μια τρομερή εγκληματική πράξη σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο μελισσοκομείο μελισσοκόμου που είχε τοποθετημένες μερικές κυψέλες σε ελατοδάσος, σε ιδιόκτηρο χώρο στο Όρος Οίτη. Όταν πήγε να επισκεφτεί τα μελίσσια του μετά απο μέρες διαπίστωσε κάτι πολύ περίεργο. Η τελευταία κυψέλη στην άκρη, ήταν αναποδογυρησμένη, και η είσοδος ασφυκτικά κλειστή. Μόλις πλησίασε κατάλαβε οτι επρόκειτο για εγκληματική πράξη και οτι το σμήνος δεν ήταν ζωντανό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια τέτοια πράξη. Έχουν συμβεί και στο παρελθόν, με το αναποδογύρησμα της κυψέλης να δηλώνει ότι ο μελισσοκόμος είναι "ανεπιθύμητος" στην περιοχή και οτι δημιουργούν πρόβλημα οι κυψέλες. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο μελισσοκόμος τα είχε σε ιδιόκτητη περιοχή, και η είσοδος ήταν κλειστή, πράγμα που δεν έχει συμβεί σε άλλα παρόμοια περιστατικά.

Όπως λέει ο ίδιος ο μελισσοκόμος, έχει επικοινωνήσει με τις αρχές, και αυτές θα αναλάβουν την υπόθεση. Ας ελπίσουμε οτι θα δώσουν την δέουσα σημασία, εφόσον δεν πρόκειται για μια "τυχαία" πράξη, αυτός που το έκανε πιθανόν να συνδέεται και με άλλα περιστατικά, πολύ σοβαρότερα, ακόμη και κλοπές μελισσιών μιας και έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησε το μελισσοκομικό blog melissocomiko.blogspot.gr, και τις αναδημοσιεύω για να τις δείτε...





Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. καλησπερα παω τα μελισσια μου στο θυμαρι στιν ιδια τοποθεσια εδω και 5 χρονια χωρις κανενα προβλημα,φετοςπαει καποιος και μου ανοιγει το καπακι της κυψελης για τριτη φορα και το πεταει αφηνοντας το μελισσι ανοιχτο το προτο στη σειρα.τι να πω τοση κακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός που το κάνει είναι κάποιος γνωστός δεν μπορεί να το κάνει κάποιος που δεν σας ξέρει έχω έχω τα μελίσσια μου στα φλαμούρια στην Βέροια και πηγεναι κάποιος και μου έκλεισε της πόρτες από τα μελίσσια μου και συγκεκριμένα σε τριώροφα μία του κλέφτης δύο του κλέφτη πήγα και αγόρασα καί έβαλα κάμερα στα μελίσσια μου χωρίς να πο τίποτα σε κανέναν όταν πήγα και τα είδα μετά από μια ημέρα βρήκα πάλι κλειστά μέλισια αλλά διώροφα αυτήν την φωρα αλλά είδε είχα βάλει την κάμερα και διαπίστωσα ότι το άτομο που μου έκλεινε τα μελίσσια ήταν κάποιο γνωστό μου και όταν το το είπα μου το έπαιξε ότι αυτοί που το κάνουν είναι απάνθρωπη και όταν είδε την φωτογραφία στην κάμερα του κόπηκε η μιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!