Widget Recent Post No.

Τα μελίσσια σε αστική περιοχή επηρεάζονται από τα φώτα της πόλης;Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα έθεσε φίλος και συνάδελφος μελισσοκόμος. Επηρεάζονται τα μελίσσια από τα φώτα της πόλης, και αν ναι τι επιπτώσεις υπάρχουν. Σήμερα θα μοιραστούμε την εμπειρία μας και νομίζω έχουμε να πούμε πολλά χρήσιμα πράγματα!

Άρχικά ως μελισσοκόμος διατηρούσα μελισσοκομείο μέσα στη πόλή και είχα παρατηρήσει κάτι πολύ σημαντικό. Τα μελίσσια έφερναν μέλι, και είχαν σημαντική πρώιμη ανάπτυξη σχετικά με αυτά που ήταν έξω απο αυτή. Τα φώτα της πόλης το χειμώνα η θέρμανση και όλη η ανθρώπινη δραστηριότητα ανεβάζει τη θερμοκρασία πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό στην ανάπτυξη των μελισσιών. Δηλαδή το Χειμώνα διατηρούνταν καλύτερα τα μελίσσια με διαφορά. Επίσης λόγω οτι όλα τα σπίτια το χειμώνα παραμένουν κλειστά δεν υπήρχαν απώλειες η τουλάχιστον δεν μπορούσα να καταλάβω εγώ κάποια διαφορά!

Ωστόσο όταν ερχόταν η Άνοιξη με τις πρώτες ζέστες, άρχιζαν τα πρώτα κρούσματα στα φώτα. Οι μέλισσες μια εδώ μια εκεί, έμπαιναν στα σπίτια, και ζουζούνιζαν στο φώς, πράγμα που γινόταν και στο δικό μου σπίτι εφόσον ήταν κοντά τα μελίσσια. Το πρόβλημα ήταν μεγάλο, εφόσον αν ερχόταν 2-3 μέλισσες στο δικό μου σπίτι, τι γινόταν στα υπόλοιπα διαμερίσματα γύρω απο τα μελίσσια, τα οποία ήταν δεκάδες, φανταστείτε με τόσες πολυκατοικίες γύρω.

Είναι εύλογο λοιπόν να σκεφτεί κάποιος ότι μόλις Ανοίξει ο καιρός πχ Απρίλιος και οι μέλισσες πετάνε πιο πολύ, και οι μπαλκονόπορτες ανοίγουν οι απώλειες σε μέλισσες μεγαλώνουν δραματικά. Αυτό που θέλω να πω και θα σας κάνει τρομερή εντύπωση, είναι οτι στα μελίσσια δεν παρατηρούνταν η παραμικρή διαφορά στον πλυθησμό. Μάλιστα ήταν απο τις λίγες χρονιές που τα μελίσσια δεν χρειάστηκαν λίγη τροφοδότηση, και μάλιστα έγιναν πολύ μεγάλα έως και τετραόροφα. Δηλαδή παιδιά, μέσα στη πόλη παρόλο που είχε φώτα και χανόταν μέλισσες, η ανάπτυξη ήταν πολύ μεγάλη, τα μελίσσια φέρναν γύρη αλλά και νέκταρ όλο το χρόνο ακόμη και τον Αύγουστο, εφόσον όλα τα μπαλκόνια με τα λουλούδια ποτίζονται και πολλά απο αυτά είναι μελισσοκομικά!

Πιθανολογώ λοιπόν ότι όσες μέλισσες χανόταν το βράδυ, και πήγαιναν στα φώτα, μετά απο λίγη ώρα κουραζόντουσαν σταματούσαν τη δραστηριότητα και το πρωί μόλις ξημέρωνε γυρνούσαν πάλι στην κυψέλη τους.

Το συμπέρασμα που έβγαλα λοιπόν για το διάστημα που διατήρησα μελίσσια μέσα σε αστικό κέντρο, ήταν πολύ θετικό, εφόσον είχα μεγάλη ανάπτυξη, και μελάκι, και όλα τα πλεονεκτήματα που ψάχνει ένας μελισσοκόμος.

Ωστόσο το σημαντικότερο πρόβλημα που "απαγορεύει" σε όλους μας να διατηρούν μελίσσια μέσα σε πόλειες είναι οι κακώς ενημερωμένοι πολίτες, που φοβούνται τη μέλισσα, και μάλιστα πολλοί την κατηγορούν ότι τους χαλά και τα λουλούδια. Μια γειτόνισσα μάλιστα μου είπε ότι απο τη στιγμή που είδε τις μέλισσες σε ένα ολάνθιστο λουλούδι της αυτό μετά μαράθηκε. Τέτοια και πολλά άλλα χειρότερα άκουσα, οπότε το πρόβλημα πιστεύω δεν είναι τα φώτα αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι. Στο εξωτερικό άλλωστε χρηματοδοτούνται για να βάλουν μελίσσια στις ταράτσες στους ουρανοξύστες, και αυτό επειδή έχουν καταλάβει πόσο σημαντική είναι η μέλισσα για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

 1. Πού να πάρετε ένα αξιόπιστο δάνειο;

  Η απόκτηση νόμιμης πιστωτικής εταιρείας ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα. Σε πελάτες που έχουν οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται λύση για αυτό. Το ζήτημα της πίστωσης και των προπληρωμών είναι κάτι που οι πελάτες ανησυχούν πάντα όταν αναζητούν δάνειο από νόμιμο δανειστή. Ωστόσο, κάναμε αυτήν τη διαφορά στον κλάδο δανεισμού με την εταιρεία HILLTOP FINANCE. (hilltopfinancefirm@gmail.com)

  Γιατί πρέπει να λάβω δάνειο από τη HILLTOP;

  Εδώ στο HILLTOP προσπαθούμε να είμαστε η καλύτερη διαδικτυακή εταιρεία δανείων όσον αφορά τις υπηρεσίες και την ικανοποίηση των πελατών μας. Προσφέρουμε ακάλυπά δάνεια στο 90% των αιτούντων μας
  - με επιτόκιο τόσο χαμηλό όσο 3%
  - χωρίς απαίτηση πιστοληπτικής ικανότητας
  - απαιτούνται πολύ λίγα χαρτιά
  - η προγραμματισμένη ημερομηνία αποπληρωμής είναι ελαστική
  - εκταμίευση δανείου μεταξύ 24 ωρών εφαρμογής
  - ένα πολύ φιλικό περιβάλλον.

  Πώς μπορώ να λάβω δάνειο από το HILLTOP;

  Προσφέρουμε ακάλυπά δάνεια που κυμαίνονται από 3000 έως 500000 σε USD / EUR / POUND, εξακολουθούν να ισχύουν άλλα ισοδύναμα νομίσματα. Τώρα βιαστείτε και διαλέξτε τη φόρμα αίτησης για να λάβετε αυτό το επιθυμητό δάνειο για την ενοποίηση του τμήματος, τις επιχειρήσεις, τις επισκευές σπιτιών και οποιαδήποτε άλλα σχετικά ζητήματα.

  email: hilltopfinance@protonmail.com

  email: hilltopfinancefirm@gmail.com

  whatsapp: κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα https://wa.link/gig6hb

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!