Widget Recent Post No.

Να αγοράσω έτοιμες βασίλισσες ή δεν θα βγούν καλές: Η αλήθεια που δεν λένε μερικοίΝα αγοράσω έτοιμες βασίλισσες η να φτιάξω δικές μου. Είναι αλήθεια αυτό που λένε πολλοί μελισσοκόμοι οτι οι δικές μας βασίλισσες είναι οι καλύτερες και ότι αν αφήσουμε τα μελίσσια να κάνουν μόνα τους τη δουλειά τους θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης υπάρχει περίπτωση να πάρουμε βασίλισσες απο βασιλοτρόφο και να μην βγούν καλές; Σήμερα όπως καταλαβαίνετε πιάνουμε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα διαβάσετε με πολύ όρεξη...


Αρχικά πρέπει να τονίσω ότι η αγορά βασιλισσών απο βασιλοτρόφο, δεν είναι κάτι το οποίο εμείς επιλέγουμε αλλά πρέπει να το κάνουμε υποχρεωτικά. Ένας επαγγελματίας μελισσοκόμος πρέπει μια φορά τον χρόνο να παίρνει νέες βασίλισσες έτσι ώστε να ανανεώνει το αίμα των μελισσιών του, και να μην γίνονται αιμομιξίες. Μην ξεχνάμε ότι κατα τη βασιλοτροφία, πολλές είναι οι φορές που διαλέγουμε σκουλήκι απο ένα - δύο μελίσσια, άρα όλες οι βασίλισσες συγγενεύουν, και την επόμενη χρονία κρίνεται απολύτως απαραίτητη η ανανέωση του αίματος!

Ο λόγος που επιλέγουμε βασίλισσες από βασιλοτρόφο, είναι ότι κάνει επαγγελματική μακροχρόνια δουλειά, επιλέγοντας τα κατάλληλα γονίδια συνεχώς και φτιάχνοντας τελικά μια φυλή η οποία έχει ανεκτίμητη μελισσοκομική αξία. Με λίγα λόγια πολλές είναι οι φορές που χρειαζόμαστε
μόνο το "αίμα" από τις βασίλισσες ενός βασιλοτρόφου προκειμένου να το μεταφέρουμε στο μελισσοκομείο μας, και να κάνουμε τα μελίσσια μας ακόμα πιο βελτιωμένα!

Προσωπικά θεωρώ ακράδαντα ότι οι καλύτερες βασίλισσες είναι οι ντόπιες! Και όταν λέω "ντόπιες" δεν εννοώ τις Ελληνικές, αλλά αυτές που βρίσκονται στο δικό μας Νομό στη δική μας μεριά. Πολλοί επαγγελματίες μελισσοκόμοι αλλά και ερευνητές υποστηρίζουν με πάθος ότι τα καλύτερα μελίσσια είναι τα ντόπια, δηλαδή αυτά που έχουν προσαρμοστεί στις δυσκολίες τις περιοχής, ξέρουν πότε να κάνουν γόνους, πότε να σταματήσουν για να αποθηκεύσουν μέλι, και φυσικά πως να αντιμετωπίζουν ασθένειες το ξεχειμώνιασμα κλπ. Αυτά τα λέω για τον εξής λόγω. Επιλέξτε να αγοράσετε βασίλισσες απο ένα ντόπιο Βασιλοτρόφο, που βρίσκεται στο ίδιο μέρος με εσάς, και όχι απο κάποιον που βρίσκεται μακριά.. Για παράδειγμα αν βρίσκεστε στην Αθήνα, επιλέξτε βασίλισσες απο ένα βασιλοτρόφο απο την Αθήνα.

Μερικοί μελισσοκόμοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφήνουμε τα μελίσσια να φτιάχνουν μόνα τους βασίλισσες, και ότι οι βασιλοτροφίας είναι χειρότερες. Μάλιστα μερικοί αναφέρουν ότι οι βασίλισσες τον βασιλοτρόφων δεν είναι καλές. Εγώ προσωπικά έχω πάρει βασίλισσες απο αρκετούς γνωστούς βασιλοτρόφους και έχω διαπιστώσει ότι μερικές απο αυτές έγιναν οι καλύτερες απο όλο το μελισσοκομείο μου! Πολλές είναι αυτές που έχουν ξεχωρήσει. Φαίνεται άλλωστε η πολύχρονη και πολύ λεπτομερή δουλειά που κάνουν, απο όλα τα χαρακτηριστικά των μελισσιών στη πορεία τους.

Όταν δε κάνουμε βασιλοτροφία και αφήνουμε τα μελίσσια στην τύχη τους ούτε χαρακτηριστικά επιλέγουμε ούτε τα μελίσσια βελτιώνουμε. Ο μελισσοκόμος έχει ως πρώτιστο στόχο απο την στιγμή που θα ξεκινήσει τη μελισσοκομεία, όχι μόνο να αυξήσει τα μελίσσια του, αλλά η αναπαραγωγή τους να γίνει με κύριο κριτήριο τα γεννετικά τους χαρακτηριστικά και την απόδοση τους. Όποιος δεν επιλέγει και πάει στα τυφλά, απλώς χάνει σημαντικότατο χρόνο τσάμπα, και κάποια στιγμή θα το μετανιώσει που δεν το έκανε. Διότι για την επίτευξη του τελικού στόχου χρειάζονται πολλά χρόνια!

Κάποιοι ρωτάνε "υπάρχει περίπτωση να πάρουμε βασίλισσες απο βασιλοτρόφο και να μην βγούν καλές;". Εφόσον έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς οργανισμούς, φυσικά και υπάρχει αυτή η πιθανότητα, το οποίο μπορεί να οφείλετε είτε απο τη μεταφορά ζέστη χτυπήματα ήλιος κλπ είτε απο λάθος του βασιλοτρόφου. Σε γενικές γραμμές πάντως η συνεργασία με μεγάλους επαγγελματίες μελισσοκόμους είναι άψογη, και σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο τέτοιο πρόβλημα αμέσως σπεύδουν να το διορθώσουν.Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

 1. Πού να πάρετε ένα αξιόπιστο δάνειο;

  Η απόκτηση νόμιμης πιστωτικής εταιρείας ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα. Σε πελάτες που έχουν οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται λύση για αυτό. Το ζήτημα της πίστωσης και των προπληρωμών είναι κάτι που οι πελάτες ανησυχούν πάντα όταν αναζητούν δάνειο από νόμιμο δανειστή. Ωστόσο, κάναμε αυτήν τη διαφορά στον κλάδο δανεισμού με την εταιρεία HILLTOP FINANCE. (hilltopfinancefirm@gmail.com)

  Γιατί πρέπει να λάβω δάνειο από τη HILLTOP;

  Εδώ στο HILLTOP προσπαθούμε να είμαστε η καλύτερη διαδικτυακή εταιρεία δανείων όσον αφορά τις υπηρεσίες και την ικανοποίηση των πελατών μας. Προσφέρουμε ακάλυπά δάνεια στο 90% των αιτούντων μας
  - με επιτόκιο τόσο χαμηλό όσο 3%
  - χωρίς απαίτηση πιστοληπτικής ικανότητας
  - απαιτούνται πολύ λίγα χαρτιά
  - η προγραμματισμένη ημερομηνία αποπληρωμής είναι ελαστική
  - εκταμίευση δανείου μεταξύ 24 ωρών εφαρμογής
  - ένα πολύ φιλικό περιβάλλον.

  Πώς μπορώ να λάβω δάνειο από το HILLTOP;

  Προσφέρουμε ακάλυπά δάνεια που κυμαίνονται από 3000 έως 500000 σε USD / EUR / POUND, εξακολουθούν να ισχύουν άλλα ισοδύναμα νομίσματα. Τώρα βιαστείτε και διαλέξτε τη φόρμα αίτησης για να λάβετε αυτό το επιθυμητό δάνειο για την ενοποίηση του τμήματος, τις επιχειρήσεις, τις επισκευές σπιτιών και οποιαδήποτε άλλα σχετικά ζητήματα.

  email: hilltopfinance@protonmail.com

  email: hilltopfinancefirm@gmail.com

  whatsapp: κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα https://wa.link/gig6hb

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!