Widget Recent Post No.

Φτιάχνοντας το μελίσσι βασιλοτροφίας ο εμβολιασμός και η τροφοδοσία για ποιοτικές βασίλισσες!Άλλη μια ανάρτηση για τα μυστικά της βασιλοτροφίας, γραμμένη με την γλώσσα ενός μελισσοκόμου, απλά και κατανοητά! Η βασιλοτροφία πρέπει να γίνεται από κάθε μελισσοκόμο, ανεξαρτήτως ηλικίας η εμπειρίας. Είναι η πυλώνας για να χτίσουμε τα δυνατότερα και παραγωγικότερα μελίσσια! Σας διαβεβαιώνω πως είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Και δεν χρειάζεται να κάνετε περίπλοκα πράγματα όπως χρήση μελισσιών έναρξης αποπεράτωσης κλπ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ορφανό μελίσσι, πολύ σφιχτό σε πλυθησμό!

Για το μελίσσι βασιλοτροφίας χρειαζόμαστε πολύ πλυθησμό! Οι ποιοτικές βασίλισσες που τρέφονται με ποιοτικό βασιλικό πολτό πλούσιο σε πρωτείνες γίνονται οι καλύτερες! Ενα μικρό μελισσάκι αν το πιέσουμε να φτιάξει μόνο του βασίλισσα οι εργάτριες θα πιέσουν τον εαυτό τους για παραγωγή βασιλικού πολτού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποβαθμισμένη ανατροφή της βασίλισσα, και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στους μελισσοκόμους. Ένα βασιλικό κελί χρειάζεται χιλιάδες επισκέψεις μελισσών και για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε πολύ πλυθησμό!

Καλή η θεωρία αλλά ας μιλήσουμε πρακτικά. Πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλό μελίσσι βασιλοτροφίας εύκολα; Η πιο εύκολη λύση είναι να πάρουμε τη βασίλισσα από ένα διώροφο - τριόροφο μελίσσι, και στην συνέχεια να αφαιρέσουμε πλαίσια, προκειμένου να κάνουνε πολύ σφιχτό το μελίσσι μας. Η δεύτερη λύση είναι να πάρουμε πλαίσια από πλυθησμό 1-2 από κάθε παραφυάδα, και να τις ενώσουμε σε ένα μελίσσι. Σκοπός είναι να φτιάξουμε ένα πολύ σφιχτό 7άρι μελίσσι! Και όταν λέμε σφιχτό εννοούμε πραγματικά σφιχτό! Θα σας δείξω στην συνέχεια ένα μελίσσι που έφτιαξα εγώ χρησιμοποιώντας πλυθησμούς από παραφυάδες, διότι τα μεγάλα μου μελίσσια είναι όλα στον έλατο, και εδώ στο Αγρίνιο ξέμεινα με τα μικρούλια!

Οι περισσότεροι μελισσοκόμοι "κωλώνουν" στον εμβολιασμό! Φίλες και φίλοι σας διαβεβαιώνω πως είναι πολύ εύκολο! Όλα μέσα στο μυαλό ξέρετε είναι. Μερικοί το βλέπουν δύσκολο, αλλά θα δείτε μόλις κάνετε λίγες προσπάθειες θα έχετε τεράστια ποσοστά επιτυχίας. Το κόλπο με τις βέργες είναι να κερώσουμε λίγο τα κελάκια στο στόμιο, και να τα αφήσουμε μέσα σε μελίσσι 2-3 ημέρες να πάρουν άρωμα. Τα δε επαναχρησιμοποιημένα κελιά δεν χρειάζονται πλύσιμο, και έχουν 100% πιάσιμο απο τις μέλισσες! Είναι ποτισμένα με φερομόνη απο τη βασίλισσα. Πριν τον εμβολιασμό παίρνουμε λίγα κελιά και αραιώνουμε 1 μέρος βασιλικό πολτό 1 νερό. Και με το βελονάκι ακουμπάμε ίσα με την μυτη το κάθε κελί. Η υγρασία βοηθάει να έχουμε μεγάλη επιτυχία στο μπόλιασμα! Για να μην ξεραθεί το σκουληκάκι.

Ένα απο τα σημαντικότερα κομμάτια στη βασιλοτροφία είναι να έχουμε ανθοφορία. Τότε όλα είναι εύκολα και η τροφοδοσία που κάνουμε είναι μόνο σκέτο σιρόπι 1 λίτρο τη μέρα. Αν θέλουμε ξεκινούμε 2-3 ημέρες πριν τον εμβολιασμό, για να προετοιμάσουμε τις μέλισσες, να τις "παχύνουμε" και στην συνέχεια να αποδώσουν περισσότερο βασιλικό πολτό.

Αν δεν έχουμε ανθοφορία τότε πρέπει στο σιρόπι να προσθέτουμε μέλι  αλλά και γύρη. Η γύρη αλλά και το μέλι πρέπει να είναι παραγωγής μας. Σε ένα λίτρο σιρόπι προσθέτουμε 200γρ μέλι και 3-4 κουταλιές γύρη. Και τα μελίσσια παράγουν βασιλικό πολτό με μεγάλη δύναμη. Όχι βέβαια όπως στην ανθοφορία. Αλλά έχει πολύ καλό αποτέλεσμα. Όταν βάζουμε γύρη και μέλι στο σιρόπι οι μέλισσες νομίζουν οτι έχει ανθοφορία έξω. Ερεθίζονται οι κηρογόνοι αδένες αλλά και υποφαριγγικοί δηλαδή αυτοί που βγάζουν το βασιλικό πολτό.

Ορφανό μελίσσι βασιλοτροφίας, που απο το πολύ σφίξιμο έχτισε γλώσσες. Η τροφοδοσία που έγινε ήταν σιρόπι μαζί με γύρη λόγω φτωχής ανθοφορίες στην περιοχή του Αγρινίου. Η απόδοση σε βασιλικό πολτό τεράστια σε κάθε κελί. Βάλαμε λίγα κελιά, μιας και όταν οι μέλισσες έχουν να ασχοληθούν με λίγα τα κάνουν καλύτερα. Μόλις φτάσουμε την 10η μέρα απο τον εμβολιασμό, το μελίσσι βασιλοτροφίας θα κοπεί σε παραφυάδες των 2 πλαισίων

Για να δούμε την κατάσταση των βασιλικών κελιών, παρατηρούμε αν εκεί που είναι διάφανο έχει βασιλικό πολτό. Συνήθως σε τέτοια μελίσσια περισσεύει κιόλας διότι η βασίλισσα δεν μπορει να τον φάει όλον.

Η πατέντα τροφοδοσίας είναι ένα μικρό δοχείο παγωτού του 1 κιλού και ένα μπουκάλι με κομμένο το πάνω μέρος. Έβαλα και φύλλα ελιάς μέσα, και πρόσθεσα 2 λίτρα στο μελίσσι. Το αποτέλεσμα πολύ καλό.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

 1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

  Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

  * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
  Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447360502110

  Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!