Widget Recent Post No.

ΜΠΑΜ στον Έλατο! Τρομερή αλλαγή ΣΗΜΕΡΑ 17 Ιουνίου 2020!!!



Καλησπέρα σε όλους τους μελισσοκόμους!
Μια τρομερή αλλαγή έγινε σήμερα στο βουνό. Απο σήμερα στις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα το μελίσσι σύλλεξε +1500 γραμμάρια μέλι, ενώ απο χθές το απόγευμα φάνηκε ότι θα πήγαινε καλά. Συγκεκριμένα χθές μετά το απόγευμα ήρθε +441 γραμμάρια.
Το συνολικό της ημέρας είν αι +1351 γραμμάρια


Παρακολουθώντας, διαβάζοντας και συνομιλώντας με μελισσοκόμους, ήδη τα περισσότερα μέρη ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα απο το δικό μου. Εγώ βρίσκομαι κοντά στη Δομνίστα Ευρυτανίας, και πρίν 3 ημέρες ημουν σε επιτόπιο έλεγχο. Είδα ζωντανά, ότι τα μελίσσια είχαν πείνα. Ότι δεν πετούσαν τον έλατο. Μάλιστα έσταζε αρκετό νέκταρ απο τις κηρήθρες. Εγώ πήρα όσα μέλια υπήρχαν, και έβαλα άχτιστες κηρήθρες.

Τις προηγούμενες ημέρες φαινόταν να συμβαίνει κάτι περίεργο. Δηλαδή οι μέλισσες να τρώνε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα το βράδυ! Εγώ υπολογίζω ότι αυτό συνέβη απο τον τρύγο που έκανα, και επειδή οι μέλισσες έχτισαν και νέες κηρήθρες. 

Το ότι έχει ξεκινήσει πάλι σε αρκετά μέρη, είναι κάτι πάρα πολύ καλό.

Εγώ προσωπικά δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Πέρασαν τόσες μέρες με ζέστη, και είχα απογοητευτεί.

Μόλις είδα όμως το χθεσινό μύνημα, που ήταν αρκετά καλύτερο απο τις προηγούμενες ημέρες, φαντάστηκα ότι κάτι καλό θα συνέβαινε.

Δείτε πιο αναλυτικά τα τελευταία μυνήματα:


ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Όταν ένα μελίσσι έχει αρκετό μέλι, και το τρυγήσουμε αρχίζει να συλλέγει και πάλι με όρεξη. Αν υπάρχουν περιοχές που έδωσε ο έλατος καλό είναι να τρυγηθούν τα μελίσσια, για να αρχήσουν να δουλεύουν με περισσότερη όρεξη.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ
Είδα ότι θα έχουμε κάποιες ημέρες ακόμα με καλό καιρό. Όσες περισσότερες είναι τόσο το καλύτερο...



ΝΕΑ ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΜΠΟ
Η Καστανιά φτιάχνει μελίσσια. Ξέρω πολοούς που πάνε για παραφυάδες (να μεγαλώσουν) αλλά και βασιλοτροφία. Η καστανιά άρχισε να ανοίγει, στο βουνό όμως θέλει λίγο ακόμα. 

Το θυμάρι πάει εξαιρετικά απο όσο μαθαίνω. Εύχομαι ο θεος να βοηθήσει αν αποζημειωθούν με το παραπάνω, όσοι μελισσοκόμοι στηρίζονται στο μέλι του θυμαριού, και ειδικά στα νησιά μας.

Αυτά είναι τα νέα για σήμερα 

Όσον αφορά τις παραφυάδες σκοπεύω να φτιάξω και άλλα μελίσσια ακόμα, θησιάζοντας ένα μεγάλο μέρος απο το μέλι, εφόσον πέριση ήταν η χειρότερη χρονιά για μένα. Βλέποντας όμως την κατάσταση σκοπεύω να στήσω μερικά μεγάλα μελίσσια για να βγάλω μέλι....

Αυτά τα λίγα νέα για σήμερα... Και ελπίζω να πάμε καλά....

Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ







































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια