Widget Recent Post No.

15 Ιουνίου 2020, Νέα απο το Έλατο


Κουβάλησα ότι υπήρχε επάνω στο βουνό, και άφησα μόνο ένα μελίσσι, αυτό της ζυγαριάς, προκειμένου να βλέπουμε πως κινείται η μελιτοφορία. 1 Μοναδικό 20άρι μελίσσι στο συγκεκριμένο μέρος, και όπως φαίνεται ούτε σήμερα πήγε καλά.


Κάθε μέρα τα ίδια! 
1 κιλό τρωγεται το βράδυ, και τη μέρα συλλέγουν άλλο 1 κιλό. Αυτό σημαίνει ότι οι μέλισσες συλλέγουν κυρίως το μεσημέρι και το πρωί. Ενώ η έντονη παρουσία του γόνου τρώει ότι υπάρχει το βράδυ. 
Επίσης όπως σας είπα, έρχεται νέκταρ και όχι μελίτωμα. Αυτό είδα εγώ στα μελίσσια μου. Έσταζαν απο νέκταρ. Το νέκταρ έχει αυτή την ιδιότητα, να συμπυκνώνεται και το βράδυ να έχουμε αυτή τη πτώση. Ενώ ο έλατος είναι έτοιμο πυκνό το μέλι και δε χρειάζεται πολύ επεξεργασία.

Η καστανιά στο μέρος μου δεν άνοιξε ακόμα, οπότε κάτι λίγο θα δώσει και αυτή. Οι μέλισσες ψάχνουν απενωσμένα σε χορτονομές. Τωρα που ο καιρός άνοιξε, μπήκαμε στην τελική ευθεία και αποδείχθηκε ότι ο έλατος δεν μπόρεσε να δώσει μετά το χειμώνα που ήρθε τον Μάιο.

Επειδή είδα πολλούς μελισσοκόμους να είναι στα βουνά, και άλλους να ετοιμάζονται να φύγουν, εγώ θα συνεχήσω να σας ενημερώνω απο το βουνό, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος!

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια