Widget Recent Post No.

14 Ιουνίου 2020, Νέα απο το Έλατο


Χθές βρέθηκα στο βουνό. Είδα απο κοντά τη κατάσταση...
Στο μέρος μου ο Έλατος τελείωσε.
Οι μέλισσες σήμερα κατάφεραν μέσα στο μεσημέρι να μαζέψουν 1 κιλό μέλι, και είναι φανερό ότι δουλεύουν χορτονομές. Ίσως και λίγο έλατο, αλλά κυρίως χορτονομή, εφόσον τίναξα πλαίσια και ηταν γεμάτα νέκταρ. Οι μέλισσες φανερά κατανάλωσαν τις προμήθειες και ειναι πολύ πεινασμένες.



Πρώτη φορά είδα να γίνετε λεηλασία τόσο γρήγορα. Άφησα τις κηρήθρες 1 ώρα σκεπασμένες, και άρχισε λεηλασία, που υπο άλλες συνθήκες αυτή τη περίοδο, τρυγούσα και οι μέλισσες δεν νιαζόταν, εφόσον έδινε έξω...

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι άλλοι μελισσοκόμοι έκαναν κάποιους μικρούς τρύγους, και σε άλλες περιοχές πάνε καλά πράγματα. Εγώ σας γράφω για το δικό μου μέρος, όπου δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση δυστυχώς.

Σήμερα έβαλε επιτέλους ζέστη, και τα μελίσσια με το ζόρι κατάφεραν να συμπληρώσουν αυτά που χάθηκαν χθές. Τωρα έκανα ένα τρύγο και το βράδυ είχαμε μείων 1 κιλό περίπου.

Η συνολική πτώση για τις τελευταίες 24 ώρες ήταν -300 γραμμάρια. Και παρότι δούλεψαν σήμερα, το έφαγαν χθές. Οπότε και πάλι δεν μπορούμε να πούμε κάτι καλό.

Τα αγριοτρίφυλλα βούιζαν, και μου έκανε τρομερή έντυπωση....

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια