Widget Recent Post No.

10 πράγματα που ΔΕΝ μπορείς να πληρώσεις όταν αγοράζεις μέλι .



10 πράγματα που ΔΕΝ μπορείς να πληρώσεις όταν αγοράζεις μέλι .

1. Τον κόπο των μελισσών. 
Στο βάζο που κρατάς, μερικές χιλιάδες μέλισσες έστιψαν κάποια εκατομμύρια λουλούδια και πέθαναν για αυτό. Πόσο κοστίζει η θυσία τους;
2. Τον κόπο του μελισσοκόμου.
Απο την αρχή της άνοιξης ο μελισσοκόμος αφήνει σπίτι και οικογένεια συνέχεια και ζει με τα μελίσσια. Πόσο κοστίζει ; Αν πληρωθούν οι εργατοώρες να ξέρεις οτι το μελι θα ειναι τόσο ακριβό που δεν θα μπορείς να το αγοράζεις.
3. Τα τσιμπήματα 
Πόσο κάνει ο πόνος ; Εκατοντάδες τσιμπήματα κάθε χρόνο σε ολα τα σημεία του σώματος που μπορείς να φανταστείς.
4. Το κουβάλημα 
Κάθε κιλό μέλι έχει κουβαληθεί πάνω από 10 φορές, είτε με την κυψέλη, είτε σε πλαίσια, είτε στο βάζο μεχρι να φτάσει στα χέρια σου. Τόνοι αμέτρητοι πάνω κάτω στο φορτηγό πόσο να αντέξει μια μέση; Ποσο κοστίζει ένας μόνιμος πόνος στην μέση ;
5. Ξενύχτια, και χιλιόμετρα ψάχνοντας 
Ατέλειωτα χιλιόμετρα ψάχνοντας μέρη με ανθοφορίες και μέρη να ακουμπήσεις τα μελίσσια. Λίτρα πετρελαίου χαμένα σε μέρη που δεν θα πας. Ατέλειωτες ώρες αγρύπνια μεταφεροντας το βιός σου. Ποσο κοστίζει ο χαμένος ύπνος;
6. Το ρίσκο 
Το ρίσκο να πάω σε μια νομή και να μην πάρω σταγόνα, άστο πάνω μου. Το πληρώνω εγώ, και ακριβά μάλιστα.
7. Τις προηγούμενες και τις επόμενες καταστροφές 
Κάθε στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να βρεθώ στο μηδέν. Όλη η περιουσία μου αφημένη σε ένα δάσος πάνω στο βουνό. Μια φωτιά, μια πλημμύρα, μια αρκούδα με ξαναφέρνουν εκεί που ξεκίνησα. Ακόμα και κάποιος επιτήδειος που θα μου κλέψει μερικές ή όλες τις κυψέλες. Αυτο το πληρώνω εγώ. Το έχω πληρώσει και είμαι έτοιμος αν συμβεί να το ξαναπληρώσω.
8. Την αξία του
Η τιμή δεν ανταποκρίνεται στην αξία του μόνο σαν τροφή και η μελισσοκομία δεν είναι μόνο μέλι. Ο κάθε τόπος που πάω αναγεννιέται με το πέρασμα των μελισσιων. Τα λουλούδια, σταθερά καρφωμένα στο χώμα παρακαλάνε να έρθει μια μέλισσα για να συνεχιστεί το είδος τους. Το κέρδος είναι τα λουλούδια της επόμενης χρονιάς και δεν κοστολογείται.
9. Την δυσπιστία σου
Κάθε φορα θα πρέπει να σου αποδείξω οτι το μελι μου είναι αγνό και να αντιμετωπίσω κάθε τι που άκουσες κάπου και με κοιτάς περίεργα. Την εμπιστοσύνη την κερδίζω και δεν αγοράζεται.
10. Την χαρά και την λύπη 
Αυτά δεν κοστολογούνται και δεν έχουν γεύση. Αλλά αν με γνωρίζεις, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να τα μοιραστώ μαζί σου.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ορεινε κατέβασε αυτή την ανάρτηση. Δεν σου έχω δώσει καμία άδεια να κοινοποιεις τις αναρτήσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κρίμα πάντως να ιδιοποιουμαστε τα γραφόμενα κάποιου άλλου, εδώ του Στέλιου Παπα, χωρίς ν αναφέρουμε την πηγή !!!
    Λυπάμαι γιατι δείχνει το ποιοι είμαστε !!!
    Κ από προπερσυ που γράφτηκε αυτό το τόσο αληθινό κ συμπικνωμενο κειμενο, το χουν ιδιοποιηθεί πάρα μα πάρα πολλοί !!!
    Κρίμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!