Widget Recent Post No.

10 Ιουνίου 2020, Νέα απο το Έλατο


ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ
Σήμερα ήμουν στα μελίσσια στο κάμπο. Τα πράγματα δεν πάνε καλά στο κάμπο, εκτός εξαιρέσεων όπου μελισσοκόμοι έχουν μετακινήσει τα μελίσσια σε νομές όπως η καστανιά, το θυμάρι, ή και άλλες νομές όπως το αγκάθι το παλιούρι κλπ. Οι παραφυάδες μας είχαν μεγάλη επιτυχία φέτος, κρατάνε ακόμα πολλούς γόνους και ειναι η πρώτη χρονιά που ειχαμε τόσο μεγάλη και παρατεταμένη Άνοιξη!

Ο ΕΛΑΤΟΣ
Ο έλατος δεν πρόκειται να ανακάμψει. Αυτό που βλέπω μέχρι τωρα είναι οι μέλισσες να προσπαθούν μάταια... Ίσως καλυτερέψει λίγο τις επόμενες ημέρες, αλλά πλέον δεν περιμένω κάτι μεγάλο.
Για να καταλάβετε τι σας λέω, κάθε μέρα το μελίσσι μαζεύει 700 γραμμάρια τη μέρα, και το τρώει το βράδυ. Σήμερα μάζεψε λίγο παραπάνω βέβαια. Αυτό που βλέπω είναι το μελίσσια να βρίσκει μόνο λίγες ώρες τη μέρα, ενώ πρίν 2-3 εβδομάδες είχαμε τρελά νούμερα να δουλεύουν απο τις 8 το πρωί.


Πλέον δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται στα έλατα τα μελίσσια. Εγώ προσωπικά θα συνεχήσω να σας ενημερώνω, εφόσον δείχνετε μεγάλο ενδιαφέρον. Η καλύτερη λύση πλέον, είναι η βελανιδιά, η καστανιά, το θυμάρι, και στη συνέχεια η λυγαριά το πεύκο, που όπως υπολογίζουμε φέτος θα είναι μια καλή χρονιά.

Δείτε το σημερινό μας μύνημα:

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


























































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια