Widget Recent Post No.

Δείτε τι βρήκε κάτω απο το μελίσσι: Ο κρυφός κίνδυνος του μελισσοκομείου: Πως να μην πέσετε θύμα!



Συνάφελφος μελισσοκόμος έστειλε στην Ορεινή Μέλισσα μια φωτογραφία, η οποία είναι ο φόβος και ο τρόμος των περισσότερων μελισσοκόμων. Δεν ξέρω αν έχει τύχει σε εσάς. Αλλά σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων όταν έχεις 500 και 1000 κυψέλες, και κάνεις μεταφορές σηκώνοντας τις κυψέλες, οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί απο κάτω! Και πάνω σε αυτό λοιπόν δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και τους τον αγαπημένο επισκέπτη των μελισσιών μας, αλλα ταυτόχρονα και τον πιο επικίνδυνο! Τα φίδια!

Τα φίδια τρελαίνονται να φωλιάζουν κάτω απο τις κυψέλες μας, μιας και το μελίσσι έχει σταθερή θερμοκρασία, ενώ προσφέρονται και όλες οι άλλες συνθήκες. Το πρόβλημα λοιπόν είναι όταν είμαστε βράδυ και μεταφέρουμε τα μελίσσια μας, σηκώνοντας μια μια τις κυψέλες μπορεί να φάμε τσίμπημα εκεί που δε το περιμένουμε. Και ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό.

Ο σωστός μελισσοκόμος πάντα όταν μεταφέρει μελίσσια φοράει γαλότσες η παπούτσια τα οποία καλύπτουν μέχρι τον αστράγαλο, μακρύ τζίν παντελόνι η κάποιο άλλο σκληρό ύφασμα. Και φυσικά το σημαντικότερο! Γάντια! Όποιος πάει χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις μπορεί να χάσει ακόμα και τη ζωή του.

Δείτε τη φωτογραφία που μας έστειλε ένας μελισσοκόμος καθώς σήκωνε τις κυψέλες του...

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Το φίδι της φωτογραφίας είναι Εφιος, εντελώς ακίνδυνο για ανθρωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος στο προηγούμενο σχόλιο, το φίδι της φωτογραφίας είναι Έρυξ, εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο, δεν έχει δηλητήριο
    http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=141

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Eryx_jaculus
    Ακίνδυνο φίδι, είδος που προστατεύεται! Ντροπή και αίσχος που δείχνετε τέτοιες φωτό με σκοτωμένα ζώα και ενθαρρύνετε τέτοιες ενέργειες με τα θλιβερά σας άρθρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα την οικολογια σου.
      Το ρευμα που καις στο σπιτι σου ειναι απο καυση λιγνιτη.
      ΚΟΨΤΟ.

      Διαγραφή
    2. Τα άρθρα της ορεινής μέλισσας δεν είναι καθόλου θλιβερά αντίθετα είναι πολύ αξιόλογα και τα έχω διαβάσει σχεδόν όλα .Εμένα με έχουν βοηθήσει πολύ σαν μελισοκόμο!!!Ποτέ δεν αντελίφθηκα απο αυτά μίσος παρά αγάπη εκτός απο την μέλισσα στη φύση και τα ζώα .Τώρα εάν σε μιά φωτογραφία υπάρχει ένα φίδι νεκρό ο συντάκτης το χρησιμοποιεί προφανώς για να επισημάνει τον κίνδυνο και να μας προστατέψει απο αυτόν και όχι να μας προτρέψει να τα θανατώνουμε. "Did you understand"

      Διαγραφή
  4. Ναι αντε να ξεχωρισεις πιο φιδι τσιμπαει και ποιο οχι εσυ χαιδεψετο κιολας αμα σου βρεθει μπροστα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτο λοιπον καθομαστε και μαθαινουμε την ελληνικη ερπετοπανιδα για να μη σκοτωσουμε λαθος ζωο. η ακομα καλυτερα, πριν σηκωσουμε τη κυψελη κοιταμε 2 και 3 φορες για επισκεπτες

      Διαγραφή
  5. Kάποιες αναρτήσεις δεν μας αντιπροσωπεύουν και ντρέπομαι όταν προέρχονται από Συνάδερφόuς μελισσοκόμους. Αν αγαπάς την μέλισσα αγαπάς τη φύση και ότι ζει σαυτήν. Παρόλο που το συγκεκριμένο φίδι είναι ακίνδυνο στον άνθρωπο ακόμα κι αν ήταν δηλητηριοδης πάλι Δεν θα έπρεπε να σκοτωθεί. Τα φίδια επιτελούν έργο ρυθμιστη στην αλυσίδα. Στην Κύπρο ειναι συχνό το φαινόμενο φίδια να κουρνιάζουν κάτω από κυψέλες. Μια ενδημική σαύρα μεγάλη σε μέγεθος που τρέφεται από τις εργάτριες που επιστρέφουν γεμάτες μέλι. Τα φίδια λοιπόν καραδοκούν για τις σαύρες αυτές τις συγκεκριμένες και όχι για τις μέλισσες. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!