Widget Recent Post No.

30 Μαίου 2020, Νέα απο τον έλατο!


Λέγαμε για πάρτυ στα έλατα, για μέλια δίχως τελειωμό και τρύγους, και η φύση μας ξεγέλασε... Σήμερα κάνει ακόμα περισσότερο κρύο απο χθές, και έβρεξε. Τα μελίσσια τη μέρα δεν δουλεύουν καθόλου. Δεν υπάρχει τίποτα για συλλογή, και κάνει κρύο λες και είναι Μάρτιος. Πχ να φανταστείτε στις 5 είχε 17 βαθμούς σήμερα, ενώ πρίν λίγες ημέρες βάραγε 40αρια αδιάκοπα. Αυτό δεν έχει συμβεί εδώ και 140 χρόνια λένε οι μετεορολόγοι.


Εμένα προσωπικά με ανησυχεί, όχι μόνο το μέλι της φετινής χρονιάς, αλλά και του χρόνου, εφόσον μια τέτοια καταστροφή στην αναπαραγωγή των εντόμων έχει άμεση επιρροή και του χρόνου. Προσωπικά αυτό που ξέρω είναι ότι το μελίσσι της ζυγαριάς έχει περίπου 7 κιλά μέλι ελάτου, και αυτό σας το λέω ότι κάτι λίγα τα πήραμε φέτος... Όσοι μελισσοκόμοι πήγαν νωρίτερα απο εμένα θα πήραν και κάτι παραπάνω. Θυμάστε πάντως με τη ζέστη τι γινόταν... Βάζαν 2 κιλά τη μέρα.

Τώρα όλη η προσοχή στρέφεται στο θυμάρι, τη καστανιά, και τη βελανιδιά, αλλά την αριά και τη λιγαριά στο μέλλον.

Το πεύκο καθώς έτρεχα σήμερα σε ένα δασάκι, έβλεπα παντού βαμβακάδες πεσμένες. Σα να τις ξεσγάλισε η βροχή. Αυτό είτε είναι πολύ καλό σημάδι η πολύ κακο. Δεν έχω τόση εμπειρία για να ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, πάντως γνωρίζω ότι ο εργάτης του πεύκου - σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της κ. Γούναρη, είναι πολύ πιο ανθεκτικός σε βροχές και πτώση θερμοκρασίας, ειδικά όταν έχει μεγαλώσει. Οπότε φέτος προβλέπεται και μέλι πεύκου πιστεύω.... Το χαλάζι μόνο είναι πρόβλημα.

Τωρα για τον έλατο οι ελπίδες τελείωσαν....

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια