Widget Recent Post No.

27 Μαίου 2020, Νέα απο τον έλατο!


Στο βουνό έβαλε κρύο και σε πολλές περιοχές Χιόνησε. Ανάστατοι οι μελισσοκόμοι για τη κατάσταση. Εγώ έχασα κάθε ελπίδα. Η θερμοκρασία κατέβηκε κάτω απο 8 βαθμούς το βράδυ, και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό... Ότι μικρόβιο υπήρχε σίγουρα θα καταστράφηκε.


Πλέον και να φτιάξει ο καιρός, δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να επανέλθει. Γιατί η φύση ξεγελάστηκε με το καύσωνα, τα έντομα αναπαράχθηκαν, και μετά με το απότομο κρύο, είναι σχεδόν σίγουρο πως όλα χάθηκαν...

Αυτό που μπορούμε να ελπίζουμε, είναι μόλις ανοίξει πάλι ο καιρός, να μπορέσει να δώσει κάτι λίγο ακόμα. Δυστυχώς είναι σοβαρά τα πράγματα.

Το παλιούρι καταστράφηκε με αυτά τα κρύα, το θυμάρι οπου άνοιξε επίσης. Ευνοημένο θα είναι όμως το όψιμο θυμάρι. Ο έλατος με τέτοιο κρύο θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχει κάτι να δώσει ακόμα.

Πολλοί μελισσοκόμοι πρίν 1 μήνα έλεγαν ότι εφόσον έπεσε χιόνι στο βουνό, όλα τελείωσαν. Εγώ έχω δει οτι σε χρονιά με πολύ κρύο ακόμα και τον Απρίλιο, μετά έδινε μέλι. Το χειρότερο όμως είναι να συμβεί αυτή η αλλαγή αρχές Ιούνιου τοτε που όλη η φύση είναι στα πάνω της..

Αυτές ειναι οι δικές μου σκέψεις.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ




























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια