Widget Recent Post No.

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ απο τα Έλατα 13 ΜΑΙΟΥ 2020



Σήμερα βρέθηκα στο βουνό, και πήγα τα πρώτα μελίσσια μαζί με τη μελισσοκομική ζυγαριά, για να έχουμε πλήρη εικόνα πότε θα ξεκινήσει το μέλι... Τα δέντρα είναι γεμάτα πράσινη μελίγκρα, τη φούντα που λέμε, και δεν έχω δει άλλη χρονιά τόσο μεγάλη προσβολή. Είναι γεγονός πως το πιο πρώιμο μέλι του ελάτου, φέτος θα πάει πολύ καλά πιστεύω... Να φανταστείτε με το που άνοιξα τα μελίσσια, αμέσως πετάχτηκαν και έφερναν γύρη.


Απο κόμπο στον έλεγχο που έκανα δεν είδα τίποτα ακόμα, αλλά είναι λίγο νωρίς ακόμα. Επίσης απο κοριό δεν είδα κάτι, αν και απο τη φούντα και τη μελίγκρα που είδα, νομίζω πως θα ακολουθήσουν ωραία πράγματα.

Στο βουνό δεν έχει έρθει κανένας μελισσοκόμος ακόμα, είδα ζυγαριές τοποθετημένες αλλα μελίσσια πουθενά. Ελάχιστοι ήρθαν 3-4 μελισσοκόμοι απο όλη τη διαδρομή. Που σημαίνει ότι ακόμα (όσοι πήγαν νωρίτερα απο εμένα) δεν δίνει κάτι σημαντικό.

Το συμπέρασμα το δικό μου είναι, ότι ο έλατος έχει ψωμί φέτος. Εγώ πήγα νωρίτερα μελίσσια επίτηδες για να βλέπουμε ακριβώς τι γίνετε, και πότε θα ξεκινήσει η νομή.

Η ζυγαριά έστειλε -200 σήμερα αλλά είναι λόγω της προσαρμογής. Σε 2-3 ημέρες θα γνωρίζουμε 100% τι συμβαίνει αυτή την εποχή επάνω...

Η περιοχή μου είναι κοντά στη Δομνίστα Ευρυτανίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια