Widget Recent Post No.

Αρχές απριλίου!!! Αποκαλύπτωντας μυστικά της εποχής:



Άλλη μια ανάρτηση στην Ορεινή Μέλισσα
Έφτασε ο Απρίλιος! Εδώ που κρίνονται όλα.... Οι καλές περσινές βασίλισσες δίνουν τη μάχη τους, γεννάντας εκατομμύρια αυγά, και η πιο παραγωγική περίοδος της χρονιάς έφτασε! Φυσικά αναφερόμαστε στην ανάπτυξη των μελισσιών, εφόσον τα μέλια θα έρθουν το Καλοκαίρι!

Το μεγάλο Μυστικό!
Ένα απο τα σημαντικότερα στην ανάπτυξη είναι η βασίλισσα. Η ποιότητα της, η ηλικία και η προετοιμασία που έχει κάνει ο μελισσοκόμος. Θα σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε. Πχ ένας μελισσοκόμος έχει πολύ μεγάλα μελίσσια και παράγει πολύ μέλι. Κάθε χρόνο κόβει απο 300 μελίσσια πάνω απο 300 παραφυάδες, τις οποίες κρατά σε αναμονή, δίχως να τις κουράσει. Την επόμενη χρονιά αυτές οι μάνες θα αποδώσουν τρελά νούμερα.... Είναι οι πιο αποδοτικές μάνες, και φυσικά με τη μικρότερη τάση για σμηνουργία.

Μια καινούργια μάνα, με πολύ όρεξη, και φυσικά σε ένα μέρος που ο τόπος δίνει η εικόνα στους γόνους πρέπει να είναι τέτοια:



Εγώ για να εξασφαλίσω την εποχή αυτή κατακόρυφη ανάπτυξη, δίνω σιροπάκι στα μελίσσια, και ταυτόχρονα κηρήθρες χτισμένες μέσα στο γόνο. Τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άμεσα. Μια χτισμένη γεννιέται μέσα σε μια ημέρα, και σε μια εβδομάδα είναι έτσι....


Το πιο σημαντικό για πρώιμη ανάπτυξη είναι το μέρος ξεχειμωνιάσματος. Πρέπει να τσεκάρουμε το μέρος για τις απώλειες που είχαμε, αλλά και τα μέλια - γύρες που μαζεύουν τα μελίσσια. Εγώ φέτος στο μέρος που είμαι βλέπω πάρα πολύ γύρη να έρχεται, και τα πράγματα πάνε εξαιρετικά...



Τέλος το πιο σημαντικό!
Ο τελικός στόχος είναι να πάρουμε μέλια και να κόψουμε παραφυάδες. Φτιάχνοντας μελίσσια γίγαντες αυξάνουμε αυτές τις επιδόσεις στο μέγιστο. Πχ μπορούμε μερικά μελίσσια να τα διαθέσουμε εξολοκλήρου για παραφυάδες, και άλλα να είναι μόνο για μέλι.
Φροντίστε τα μελισσάκια και νομίζω θα το ανταποδώσουν με το παραπάνω.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια