Widget Recent Post No.

Πώς αναπτύσσουμε τις παραφυάδες χωρίς σιροπι. Τι κάνουν οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι



Και σήμερα έχουμε κάτι που ζητήσατε οι περισσότεροι μελισσοκόμοι για αυτή τη περίοδο
Πως γίνετε να μεγαλώσουμε τις παραφυάδες μας χωρίς τροφοδοσία;
Τι κάνουν οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι για να αναπτύξουν τις παραφυάδες τους;
Καθώς μπαίνουμε στην καρδιά της Άνοιξης οι ανθοφορίες γίνονται αύθονες. Το μυστικό λοιπόν για να γλιτώσουμε τις τροφοδοσίες είναι η ΝΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ. Πχ τώρα που είναι ανοιχτές οι πορτοκαλιές, οι παραφυάδες μας μπορούν να επισκεφτούν την πορτοκαλιά.
Αργότερα το θυμάρι, την καστανιά, κλπ.... Το μυστικό της επιτυχίας ενός επαγγελματία μελισσοκόμου για να μεγαλώνουν οι παραφυάδες είναι το κυνήγι της ΑΝΘΟΦΟΡΙΑΣ. Και τονίζουμε την λέξη ανθοφορία, μιας και οι μελιτοφορίες όπως πχ ο Έλατος η βελανιδιά, το πεύκο κλπ δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στις παραφυάδες εφόσον είναι μόνο για δυνατά μελίσσια για παραγωγή μελιού.

Πχ ένας επαγγελματίας μελισσοκόμος μου είπε πρίν λίγες ημέρες πήγα μαζί με τα παραγωγικά και λίγες παραφυάδες έτσι ώστε να πάρουν τα πάνω τους και να γλιτώσω και κανένα έξοδο. Το ίδιο και με τη καστανιά το Καλοκαίρι. Γενικά οι ανθοφορίες αμα δουλέψουν φτιάχνουν πολύ ακόμη και τις πιο μικρές παραφυάδες.

Μερικές φορές μάλιστα οι παραφυάδες οργιάζουν τόσο πολύ στις ανθοφορίες, που βλέπουμε τέτοιες εικόνες.. Δείτε εικόνες απο την Χαλκιδιώτικη Μέλισσα





Ένα άλλο κόλπο για να δώσουμε δύναμη στις μικρές παραφυάδες είναι να τοποθετήσουμε 1-2 καλές κηρήθρες με μέλι που έχουμε στην αποθήκη μας ή να τις πάρουμε απο ένα δυνατό μελίσσι. Σε κάθε περίπτωση μια καλή κηρήθρα με μέλι θα δώσει τρομερή ώθηση σε μια μικρή παραφυάδα.

Δείτε ένα βιντεάκι με χειρισμούς σε μια μικρή παραφυάδα...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια