Widget Recent Post No.

Τι σημαίνει ανοιχτός και κλειστός γόνος; Βασικές συμβουλές



Καλησπέρα. Σας στέλνω μήνυμα για να ζητήσω την βοήθεια σας εδώ και αρκετό  καιρό βλέπω πολλούς συντοπίτες μου να ξεκινάνε σιγά σιγά με τα μελισσια έτσι κι εγώ απόφασισα να ξεκινησω. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ θέλω να μάθω   από δικά σας βίντεο και άλλων μελισσοκόμων δεν καταλαβαίνω πολλούς ορισμούς που δίνεται π.χ γόνος ανοιχτός , κλειστός , μέλια ,γύρες κτλ.Θελω άμα μπορειτε προφανώς να μου δώσετε μια βοήθεια .Να σας πω εκ των προτέρων ευχαριστώ γιατί ξέρω ότι η απάντηση που θα μου δώσετε θα μου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη . Το μέρος που σας στέλνω είναι η Σέριφος των κύκλαδων.


Εννοείτε φίλε μου να σε βοηθήσω, η χαρά μου είναι θα στα πω στα γρήγορα, και στα βιντεο θα τα καταλαβεις μια χαρά μετά.
Ο ανοιχτός γόνος, είναι τα μωρά μέλισσες στις πρώτες τους ημέρες, δηλαδή όταν είναι ακόμα σκουληκάκι. Μετά καθώς το σκουληκάκι μεγαλώνει, οι μέλισσες το κουκουλώνουν, για να μεταμορφωθεί από σκουληκάκι σε μέλισσα. Όταν συμβεί αυτό ο γόνος είναι σφραγισμένος κλειστός ψημένος. είναι 3 οροι που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Μέλια είναι όπου το μελίσσι έχει αποθηκευμένες προμήθειες, δηλαδή νέκταρ από τα λουλούδια που έχουν συμπυκνώσει. το νέκταρ δίνεται απο το κέντρο κάθε λουλουδιού σε μικρές σταγόνες. Η γύρη είναι η σκόνη που κάνουν τα λουλούδια που έχουν και πολύχρωμα χρώματα κάθε φορά, και αυτή τη μαζεύουν σε μπιλίτσες και την χώνουν σε στερεά μορφή μέσα στις κηρήθρες
αυτά εν ολίγης,
ελπίζω να σε βοήθησα

Για να παρακολουθήσετε βιντεάκια απο το κανάλι μας κάντε εγγραφή:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια