Widget Recent Post No.

Πως θα έχουμε μεγάλη επιτυχία στις παραφυάδες: Συμβουλή απο τον μεγάλο μελισσοκόμο Μόσχο...



Μια σημαντική συμβουλή σήμερα απο τον επαγγελματία μελισσοκόμο Μόσχο Ντιώνια. Είναι πολύ συχνό όταν κόβουμε παραφυάδες μερικές να μη πετυχαίνουν. Για κάποιο λόγω η βασίλισσα δεν καταφέρνει να γονιμοποιηθεί και οι παραφυάδες καταλήγουν ορφανές. Ένας άπειρος μελισσοκόμος είναι πιθανό να τινάξει τον πλυθησμό σε μικρότερες παραφυάδες, και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το κόψιμο και της καλής βασίλισσας που βρίσκεται μέσα στη παραφυάδα. Ξέρετε όταν ένα μελίσσι είναι πολύ μικρό αδυνατεί να προστετέψει τη βασίλισσα του, έτσι αν ο εξερχόμενος πλυθησμός είναι αρκετός μπορεί να κουλουριάσει και να σκοτώσει τη βασίλισσα. Διαβάστε τη συμβουλή που δίνει ο Μόσχος Ντιώνιας...
"Όταν κάνετε παραφυάδες και κάποιες δεν γονιμοποιηθούν μην τις τινάζετε έξω η μπροστά στις μικρές παραφυάδες κόβουν βασίλισσες.Βάλτε το ορφανό σε μία παραφυάδα βασιλεμένη αλλά τις κηρήθρες μαζί με τις μέλισσες στο απέναντι μέρος της κυψέλης αραιωμένες 4 πόντους περίπου και ούζο ανάμεσα στο κενό στον πάτο της κυψέλης όχι στις μέλισσες.Οι μέλισσες του ορφανού ακόμα και αν έχουν αρχίσει αρρενοτοκία θα πάνε μία μία σιγά σιγά στο βασιλεμένο μελίσσι χωρίς πρόβλημα".


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!