Widget Recent Post No.

Αύξηση καρποδεσίας στα δέντρα και παραγωγής στον λαχανόκηπο: Το απόλυτο μυστικό επιτυχίας


Το μεγάλο μυστικό για μεγάλη παραγωγή!
Πως μπορούμε να αυξήσουμε με φυσικό τρόπο την καρποδεσία στα δέντρα; Πως μπορούμε να κάνουμε τον λαχανόκηπο να θρέφει μεγάλους και πολλούς καρπούς, ντομάτες αγγούρια πιπεριές κολοκύθια δαμάσκηνα αχλάδια μήλα ροδάκινα και ότι άλλο πάει στο νού;  Όλοι γνωρίζουμε το ρόλο που παίζει η λίπανση του εδάφους, οι καιρικές συνθήκες η περιποίηση, αλλά υπάρχει άλλο ένα μυστικό που παραλείψαμε. Τις μέλισσες! Τα φυτά εξαρτώνται από τις μέλισσες για να γονιμοποιήσουν τα άνθη τους, τόσο που αν εκλείψουν δεν θα μπορούν να καρπίσουν καθόλου!

Νέες έρευνες δείχνουν ότι μετά την μαζική εξαφάνιση των μελισσών η παραγωγή έπεσε κατακόρυφα. Τα φυτά εκκρίνουν μέσα στο λουλούδι γλυκό νέκταρ για να προσελκύσουν τις μέλισσες, και γύρη η οποία είναι "το σπέρμα των λουλουδιών". Η μέλισσα είναι το μοναδικό έντομο που συλλέγει γύρη και νέκταρ και γονιμοποιεί με τέτοιο τρόπο τα άνθη που αυξάνεται η παραγωγή! Γονιμοποιούνται περισσότερα λουλούδια και τα φυτά δένουν πολλούς πολλούς καρπούς. Σύμφωνα με έρευνες όλοι οι μπάμπουρες σερσέκια πεταλούδες κλπ είναι ανίκανοι να γονιμοποιήσουν τα άνθη εφόσον μόνο οι μέλισσα έχει κατασκευαστεί γι αυτό το λόγο! Συνεργάζεται με τα φυτά εδώ και εκατομμύρια χρόνια.


Όμως ο άνθρωπος χάλασε αυτή τη σχέση. Τα τελευταία χρόνια οι γεωργοί ραντίζουν πάνω στα άνθη, μέρα μεσημέρι και οι μέλισσες δίχως να έχουν επίγνωση του κινδύνου συλλέγουν νέκταρ μαζί με δηλητήριο. Το επόμενο στάδιο είναι ο αργός βασανιστικός θάνατος. Ίσως είναι το ευχαριστώ του γεωργού, για την εργατική μελισσούλα η ήρθε να προσφέρει μια καλύτερη παραγωγή. 

Θέλω μέσα απο αυτή την ανάρτηση να παρακαλέσω όλους τους γεωργούς και μικροκαλλιεργήτες και να κάνω ΕΚΚΛΗΣΗ να μην ραντίζουν πάνω σε άνθη πριν το σούρουπο. Φίλες και φίλοι μην λυπάστε εμάς τους μελισσοκόμους που χάνουμε τη περιουσία μας, λυπηθείτε τις μελισσούλες που έρχονται να σας κάνουν καλό και εσείς τις ανταμείβεται με δηλητήριο. 

Δείτε ένα αγρόκτημα που έχει κοντά του μελίσσια και πως αυξήθηκε η παραγωγή. Δείτε πόσο ζωντανό χρώμα έχουν οι καρποί και πόσο μεγάλοι έγιναν. Δεν θα ξεχάσω πέριση που έγινε το ίδιο και τον δικό μου κήπο. Ξέρετε στο χωρίο δεν υπήρχαν μελίσσια (χωριό της Ευρυτανίας) και μόλις έφερα τα δικά μου η παραγωγή σε όλους τους κήπους αυξήθηκε κατακόρυφα. Πιστέψτε στο θαύμα των μελισσών γιατί συμβαίνει παντού γύρω μας!!!
















































ΜΗΝ ΡΑΝΤΙΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
ΜΗΝ ΡΑΝΤΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ
ΣΕΒΑΣΤΕΊΤΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΊΖΟΥΝ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια