Widget Recent Post No.

Τσουκνίδα για καταπολέμηση βαρρόα;



Μελισσοκόμοι έχουν πειραματιστεί βάζοντας τσουκνίδα για τη καταπολέμηση βαρρόα, και τα αποτέλεσματα παρα λίγο να γίνουν καταστροφικά.... Είναι απολύτος λογικό, να καταλάβουμε ότι τα ματζούνια και τα βότανα είναι αδύνατο να θεραπεύσουν απο μόνα τους τα μελίσσια. Για να διατηρήσουμε υγιή και σωστά μελίσσια, χρειάζεται σοβαρότητα, και επαγγελματισμός και να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας.


Ο μελισσοκόμος παρακάτω δοκίμασε την θεραπεία με φύλα τσουκνίδας, εφόσον άλλοι μελισσοκόμοι του το πρότειναν ότι βοηθάει για τη βαρρόα. Παρόλα αυτά όπως βλέπουμε στη παρακάτω φωτό έβαλε και επιπλέον ταινίες για σιγουριά....


Υπάρχουν πολλά φυτά με ακαρεοκτόνο δράση. Πχ ακονιζιά, λεβάντα, γαρύφαλλο , ρίγανη και άλλα αρωματικά φυτά. Ωστόσο η δράση τους δεν είναι υψηλή για να μπορέσει να θεωρηθεί θεραπευτική. Ένας νέος μελισσοκόμος πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοιοι μέθοδοι, με λεμόνι και πατέντες με φύλλα, δε δουλεύουν αποτελεσματικά. Μερικά βοηθάνε μέν, πχ το αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου, αλλά χρειάζεται και κάτι επιπρόσθετο για να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα... Πάντα κατα τη δική μου γνώμη!

Απο τα βιολογικά το πιο αποτελεσματικό είναι το οξαλικό οξύ, και συγκεκριμένα με χρήση ταινιών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια